Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT

query_builder   27 juliol 2021 10:19

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT

  • Protecció Civil manté la crida a mantenir la prudència en les activitats per evitar el risc d’incendi forestal

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) donat que les previsions d'incendis per avui es troben a uns nivells més favorables en el conjunt del territori i l'evolució dels diferents incendis és favorable.

L'incendi de Torroella de Montgrí i l'incendi de Ventalló - Vilopriu estan controlats i segons els Agents Rurals han cremat 88,6 Ha i 34,33 Ha respectivament.

L'incendi de Santa Coloma de Queralt està controlat des del dia 26/07 a les 20:11. Segons informa el Cos d'Agents Rurals, es manté la superfície afectada de 1.700 Ha.

Actualment no hi ha cap població que es trobi en situació de confinament o evacuada i no es registra cap incidència pel que fa a serveis (carreteres i subministraments).

Durant l'episodi des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i també amb els tècnics de l'operativa territorial desplaçats al lloc dels incendis (Santa Coloma de Queralt i Torroella de Montgrí), s'ha mantingut, des del primer moment, el contacte amb els diferents municipis per tal de donar suport a les afectacions provocades per aquests incendis a través dels seus alcaldes, regidors, tècnics de protecció civil, policies locals i voluntaris de protecció civil.

Protecció Civil de la Generalitat manté la crida a la col·laboració i al compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle, encara que sembli apagada, Així com qualsevol altra activitat que pugui generar guspires o flames.. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia