Territori

Govern

Barcelona acollirà el Congrés de la Unió Internacional d'Arquitectes i serà Capital Mundial de l'Arquitectura el 2026

query_builder   28 juliol 2021 15:05

event_note Nota de premsa

Barcelona acollirà el Congrés de la Unió Internacional d'Arquitectes i serà Capital Mundial de l'Arquitectura el 2026

  • La candidatura de la capital catalana s’imposa a la de Pequín durant l’Assemblea General de la Unió Internacional d’Arquitectes, reunida a Rio de Janeiro
  • Barcelona tornarà a ser l’epicentre internacional de l’arquitectura 30 anys després
Logotip

Barcelona acollirà el Congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) i serà Capital Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco l’any 2026. Així s’ha decidit durant l’Assemblea General de la UIA, a Rio de Janeiro (Brasil), on la candidatura catalana s’ha imposat a la de Pequín (Xina). La nominació de Barcelona està promoguda per la Generalitat de Catalunya; el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Els congressos de la UIA se celebren des del 1948 i, en cada edició, tenen com a objectiu abordar els reptes de la societat des del coneixement que aporten els professionals de l’arquitectura. Amb el lema Un avui, un demà (One today, one tomorrow), el Congrés Mundial de la UIA a Barcelona prendrà com a exemple la relació de la ciutat i la seva arquitectura per denatre sobre un futur sostenible. Analitzarà l’actual context social, mediambiental i econòmic per plantejar quins són els reptes de l’arquitectura i definir les eines per assolir-los.

Així, Barcelona tornarà a ser epicentre mundial de l’arquitectura trenta anys d’haver acollit un altre congrès de la UIA, llavors sota el títol Present i futur: arquitectura a les ciutats, que va assolir un gran èxit de públic i ampli ressò internacional.

A més del Congrès de la UIA, que coordinarà el COAC amb el suport del CSCAE, durant tot el 2026 se celebraran a Barcelona un gran nombre d’activitats culturals multidisciplinars on col·laboraran altres països, amb la voluntat de traslladar al conjunt de la societat la importància i el valor de l’arquitectura i l’urbanisme.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia