Empresa i Treball

.

TURISME

Els ens locals ja poden presentar projectes que fomentin la transformació i modernització del sector turístic català

query_builder   30 juliol 2021 12:42

event_note Nota de premsa

TURISME

Els ens locals ja poden presentar projectes que fomentin la transformació i modernització del sector turístic català

  • Les iniciatives seran finançades a través del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions en el marc dels fons Next Generation UE
  • Aquest Programa defineix 8 categories de destinacions turístiques que han d’actuar sobre 4 eixos: sostenibilitat, eficiència energètica, digitalització i competitivitat
  • S’assigna una inversió mínima d’entre 1 i 10 milions d’euros depenent de la tipologia de destinació
Next Generation
Des d’avui i fins el proper 20 de setembre els ens locals de Catalunya poden presentar projectes encaminats a fomentar la transformació i modernització del sector turístic a través de la sostenibilitat i la digitalització.

Aquests projectes es finançaran a través del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions que té una duració de 3 anys i està dotat amb 1.858 milions d’euros. Per aquest 2021 es destinaran 660 milions d’euros entre totes les comunitats autònomes.

Segons la directora general de Turisme, Marta Domènech, “hem d’aprofitar els fons de recuperació europeus per  transformar el sector turístic català i fer-lo avançar cap a la sostenibilitat i la digitalització”. “Aquests recursos són una gran oportunitat per recapitalitzar el país en un moment en el qual es necessiten projectes competitius que s’han d’elaborar des de la responsabilitat i el rigor i amb capacitat d’enllaçar amb el teixit productiu”, apunta la directora general. 

Eixos per avançar cap a la transformació i sostenibilitat de les destinacions turístiques

PeE dur a terme aquests plans de sostenibilitat turística s’han identificat 8 categories de destinacions a les quals correspon una inversió mínima:     

X
.

Les actuacions subvencionables per a cadascuna d’aquestes categories giren al voltant de quatre temes:

Actuacions en l’àmbit de la transició verda i sostenible: aquest eix comprèn actuacions de reconversió urbana, esponjament d’edificacions, rehabilitació d’edificis, restauració ambiental, gestió d’espais naturals, accions d’implantació d’economia circular i actuacions d’adaptació al canvi climàtic.

Actuacions de millora d’eficiència energètica: aquí s’inclouen actuacions d’eficiència energètica incloent les de mitigació del canvi climàtic, actuacions orientades a la reducció de l’energia requerida per a proporcionar productes i serveis turístics limitant la contaminació per carboni i estimulant la transició cap a energies renovables així com actuacions de mobilitat sostenible.

Actuacions en l’àmbit de la transició digital: aquest eix comprèn aquelles actuacions que faciliten la millora contínua dels processos inclosos en la cadena de valor turística mitjançant la utilització de la tecnologia.

Actuacions en l’àmbit de la competitivitat: aquí trobem totes aquelles accions de creació d’oferta, millora de producte, creació d’equipaments i tot allò relacionat amb la millora de la gestió de la destinació.

El Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions s’emmarca en els fons Next Generation UE, concretament en el Pla de Modernització i Competitivitat del Sector Turístic.

Per a més informació consulteu aquest enllaç.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia