Drets Socials

Habitatge en obres

Drets Socials convoca les subvencions anuals per finançar la construcció d'habitatges per destinar-los a lloguer social

query_builder   2 agost 2021 13:01

event_note Nota de premsa

Drets Socials convoca les subvencions anuals per finançar la construcció d'habitatges per destinar-los a lloguer social

  • Els promotors, ajuntaments i entitats socials que construeixen o adquireixen immobles per destinar-los a lloguer social poden fer-ho mitjançant préstecs de l’Institut Català de Finances (ICF)
  • L’Agència de l’Habitatge de Catalunya obre avui una convocatòria de subvencions per bonificar el tipus d’interès, que serà fix del 2% en 30 anys
  • L’objectiu d’aquests préstecs i línies d’ajuts és facilitar i impulsar la construcció d’habitatges de lloguer social i ampliar el parc protegit

El Departament de Drets Socials,  a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert avui una convocatòria d’ajuts per subvencionar part dels interessos dels préstecs atorgats per l’ICF per a promoure habitatges i/o allotjaments  amb protecció oficial i allotjaments destinats a lloguer o cessió d’ús.

El 2017 es va establir una línia de col·laboració  entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català de Finances (ICF) per obrir línies de finançament  amb condicions preferents dirigides tant a promotors (públics o privats) que construeixin habitatges de lloguer social, com als ajuntaments i entitats del tercer sector que vulguin comprar habitatges per tanteig per destinar-los a lloguer social. Aquesta línia de col·laboració també ha afavorit que les comunitats de propietaris puguin sol·licitar préstecs per fer obres de rehabilitació.

Les operacions aprovades per l’ICF a través d’aquesta línia de finançament compten amb un tipus d’interès fix (del 4,25%)  sobre el qual s’aplica una bonificació parcial per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (dels 2,25%)  mitjançant la convocatòria d’ajuts que s’ha obert avui. Per tant, el tipus d’interès final serà fix del 2%.

 

Finançament per a la construcció de 1.500 habitatges

La voluntat del Govern, amb aquestes línies d’ajuts, és oferir als promotors finançament per construir habitatges de lloguer a preu assequible i incrementar el parc d’habitatge social de Catalunya. Amb aquesta convocatòria es podrà arribar a finançar 1.500 habitatges.

Poden accedir a aquests ajuts les promocions d’habitatges i/o allotjaments amb protecció oficial. També es pot sol·licitar l’ajut per edificis adquirits per rehabilitar-los, per les promocions d’habitatges no acabades i per edificis d’habitatges expropiats per incompliment de funció social, que posteriorment s’han de qualificar amb protecció oficial i  destinar a lloguer  o cessió d’ús per un termini mínim de 30 anys.

Els habitatges objecte de  finançament han de tenir una superfície  mitjana útil màxima de 75m2, poden incloure un aparcament de cotxe de 15 m2  , un aparcament de moto de 2,5 m2 i un traster de 8m2 en els supòsits previstos a les bases de la convocatòria i s’han d’adjudicar per uns preus màxims, establerts segons la zona on es trobin ubicats.

 

ZONA

A

B

C

D

Preu màxim habitatge

7,50 €/m2

7,27 €/m2

6,43 €/m2

5,59 €/m2

Preu màxim annexos

3,75 €/m2

3,63 €/m2

3,21 €/m2

2,80 €/m2

 

Els adjudicataris dels habitatges no poden disposar d’uns ingressos superiors a 3,5 vegades l’Indicador de suficiència  de Catalunya (IRSC)  i han d’estar inscrits al Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.

Les sol·licituds d'accés al préstec bonificat s’han de presentar telemàticament per mitjà del formulari que està a disposició dels sol·licitants al web de l'ICF (https://www.icf.cat) fins el 31 de desembre de 2021.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia