President

El president, durant la roda de premsa

President Aragonès: "Hem recuperat la força institucional per impulsar la transformació que el país necessita"

query_builder   3 agost 2021 16:00

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Hem recuperat la força institucional per impulsar la transformació que el país necessita"

  • A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el cap del Govern ha anunciat que a partir de demà s’obrirà la vacunació als joves de 12 a 15 anys
  • Ha reivindicat la gestió de l’aeroport de Barcelona-El Prat i ha assenyalat que tota decisió sobre el seu futur “s’ha de supeditar a les exigències mediambientals de la CE, que fem nostres”
  • Pere Aragonès ha advertit que “els possibles acords de la comissió bilateral no són moneda de canvi que ens faci renunciar a l’amnistia i a l’autodeterminació”
El president durant la seva compareixença (foto: Paco J. Muñoz)
El president durant la seva compareixença (foto: Paco J. Muñoz)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet balanç dels primers 71 dies de legislatura i ha assegurat que “amb poc temps hem recuperat la força institucional que és un pas imprescindible per impulsar la transformació social, verda, feminista i democràtica que el país necessita per tornar a avançar”. “I per fer front amb tota l’ambició i convicció a la negociació que obrirem a partir de setembre amb el govern de l’Estat, una de les més complexes i difícils a què ens hem enfrontat mai”, ha reblat.

En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu ha insistit que en aquesta negociació “anem a defensar l’amnistia i l’autodeterminació, tal i com demana una amplíssima majoria de la població de Catalunya” i això “ens exigeix a tots i a totes treballar amb una voluntat clara i inequívoca de sumar per fer-les inevitables”.

S’obre la vacunació dels 12 als 15 anys

El cap de l’Executiu ha fet aquest balanç durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern d’aquest matí, durant la qual ha anunciat que demà dimecres s’obrirà la vacunació dels joves d’entre 12 i 15 anys. “Un col·lectiu d’uns 300.000 nois i noies que ha patit especialment les mesures d’aïllament”, ha explicat tot recordant que “necessitem que s’immunitzin per facilitar el bon funcionament dels centres educatius de secundària de cara el curs que ve”.

El cap de l’Executiu ha fet una crida a la vacunació d’aquest grup d’edat “per començar el curs escolar amb una major immunitat dels centres educatius, però també de les famílies, pensant especialment en els familiars més vulnerables”. El  president de la Generalitat ha situat aquesta iniciativa com “un pas endavant” en el procés de vacunació de Catalunya. En aquests moments, un 58% de la població catalana ja està vacunada amb la pauta completa i un 65% ha rebut la primera dosi.

Aeroport

Pere Aragonès també s’ha referit a l’acord assolit ahir per condicionar l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat i ha destacat que es tracta d’un punt de partida i que “tota decisió sobre l’aeroport s’ha de supeditar a les exigències de la Comissió Europea sobre la preservació de l’entorn natural i de la biodiversitat, unes exigències que ens fem nostres”. “Sense trampes ni subterfugis. És del tot irrenunciable”, ha reblat.

“Volem un aeroport internacional que treballi en xarxa amb els de Reus i Girona per maximitzar el potencial de les infraestructures que ja tenim”, ha dit Aragonès, i ha afegit que “volem i exigim que aquest aeroport internacional sigui compatible amb un entorn net, saludable i segur també en termes mediambientals”

Durant la seva compareixença, el president ha reivindicat el traspàs de la gestió de l’aeroport i ha fet notar que el debat sobre l’ampliació “hauria estat molt diferent si s’hagués afrontat amb un aeroport gestionat des de Catalunya” i que “hauríem pogut arribar molt abans al punt de partida en què estem”.

El cap del Govern ha expressat la seva voluntat de convocar la taula institucional sobre el futur de l’aeroport durant el mes de setembre i que serà en aquest marc de diàleg, que inclou els ajuntaments afectats i les institucions implicades, en què es dissenyarà el pla director que ha de concretar el projecte de redefinició d’aquesta infraestructura.

El president ha explicat que ahir va parlar amb l’alcadessa de Barcelona i li va traslladar que “l’acord reflecteix la taula de treball sobre l’aeroport i que treballarem el pla director d’acord amb criteris tècnics”. “Si des del seu partit creuen que ho poden millorar, que ho facin des del Consell de Ministres, ells que hi són”, ha reblat.

“Els traspassos no són moneda de canvi”

El cap del Govern també s’ha referit a la reunió d’ahir de la comissió bilateral Estat- Generalitat i ha dit que “valorem que s’hagi reprès després de 3 anys, però la d’ahir va ser una trobada insuficient, cal més debat i més concreció”. I ha assegurat que “ara serem exigents, volem els traspassos pendents, però que ningú s’equivoqui, els possibles acords de la comissió bilateral no són moneda de canvi que ens faci renunciar a l’amnistia i a l’autodeterminació”.

1  

Imatges

El president, durant la seva compareixença

El president, durant la seva compareixença 3296

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia