- El congrés comptarà amb ponents de reconegut prestigi internacional i amb l'assistència de mig miler de professionals i experts del sector
- El programa inclourà conferències, tallers i taules rodones per a abordar les principals tendències
- Des d’avui, ja està oberta la preinscripció a aquest esdeveniment
Dins del marc de l'Agenda per al Desenvolupament Sostenible 2030, l'Agència Catalana de Turisme (ACT) de la Generalitat de Catalunya i l'Organització Mundial del Turisme (OMT) posen en marxa el Congrés Mundial de Turisme Esportiu. Aquest acte, que va haver de posposar-se a causa de la pandèmia, tindrà lloc els pròxims 25 i 26 de novembre al Palau de Congressos Olympic de Lloret de Mar. El congrés, que se celebrarà en format híbrid, podent assistir-hi tant presencialment com de manera virtual, té com a objectiu reforçar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització. L’organització del congrés també compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Costa Brava i l’Ajuntament de Lloret de Mar.
Durant dos dies, Lloret de Mar es convertirà en un punt de debat i reflexió sobre el present i futur d'un sector en auge. L’esdeveniment comptarà amb ponents de reconegut prestigi internacional i amb l'assistència de mig miler de professionals i experts en un complet programa de conferències, tallers i taules rodones. La preinscripció a aquest esdeveniment ja està disponible al web https://worldsportstourismcongress.org/.
En el congrés es parlarà dels reptes que ha imposat la Covid-19 al sector però també s’abordaran temes com les tendències en l'esport i l'activitat física; la innovació en el desenvolupament del turisme esportiu; l'assistència en massa a esdeveniments esportius, així com del marc mediambiental, de diversitat i inclusió en el món de l'esport. El programa també inclou aspectes com les diferents estratègies públic-privades en matèria de governança, la transformació digital del sector, els e-sports, el màrqueting digital, la comunicació i la seva comercialització. Durant els dos dies de congrés també es duran a terme diferents activitats esportives per a les persones participants, hi haurà comunicacions acadèmiques i visites tècniques, i s'habilitaran espais per al networking perquè els assistents puguin aprofitar sinergies.
La base d'aquesta trobada és el llegat deixat pels dos grans esdeveniments celebrats fins ara en l'àmbit del turisme esportiu: la Declaració de Barcelona sobre Turisme Esportiu de 1992 i les Conclusions de les Jornades de Da Nang (Vietnam) de 2017.
Catalunya, destinació de turisme esportiu
El turisme esportiu s'ha convertit en els últims anys en un sector estratègic a Catalunya per les seves instal·lacions capdavanteres i per la gran oferta per a realitzar estades esportives, sigui de manera individual o en equip. El 2003, l'Agència Catalana de Turisme va crear la seva Marca de Turisme Esportiu, una distinció que s'atorga als municipis, equipaments i empreses especialitzades que compleixen els estàndards de qualitat en les diferents disciplines esportives i els reconeix l'excel·lència en els recursos i els serveis per a realitzar la pràctica esportiva o gaudir d'esdeveniments i campionats a esportistes d'elit, professionals i fans dels grans esdeveniments esportius.
Aquest segment és un àmbit d'activitat amb una presència cada dia més rellevant en l'economia catalana. Durant l'any 2018, prop de 260.000 turistes internacionals van triar Catalunya per motius esportius, amb una despesa conjunta pròxima als 140 milions d'euros. I més de 500.000 residents a Catalunya i 200.000 de la resta d'Espanya es van desplaçar o van viatjar a Catalunya per raons esportives, amb una despesa global de gairebé 130 milions. A aquests 270 milions d'euros d'impacte directe cal sumar 133 milions d'impacte indirecte i 155 milions d'impacte induït.
L’Agència Catalana de Turisme ha estat treballant durant l’últim any en una línia estratègica que generarà noves oportunitats de negoci per al sector del turisme esportiu i que permetrà millorar la competitivitat turística amb propostes de valor diferenciades amb l'objectiu de posicionar-se internacionalment com a referent esportiu i d’esdeveniments. Impulsat des del Catalunya Convention Bureau i amb el nom de Meetings and Sports, aquesta línia reuneix l'Oferta Turística Esportiva, el MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions/Events) i la Indústria de l'Esport. Durant el congrés es donaran a conèixer els detalls d'aquesta nova iniciativa.
La seu del Congrés Mundial de Turisme Esportiu 2021
Lloret de Mar és ‘Destinació de Turisme Esportiu’ certificada des de 2006 per l'Agència Catalana de Turisme en les disciplines de futbol, atletisme, natació, esports col·lectius, triatló i ciclisme. El municipi compta amb una àmplia infraestructura hotelera per a donar cabuda a tots els assistents al congrés i als diferents esdeveniments paral·lels d'aquest. La població rep anualment a més de 60.000 esportistes i acompanyants i, durant l'any 2019, va acollir un total de 446 esdeveniments i competicions esportives.
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
- Twitter: @turismecat | @empresacat | @coneixementcat
- Youtube: https://www.youtube.com/turismecat