Protecció Civil

Ofegament mortal en una platja de l'Escala (Alt Empordà)

query_builder   14 agost 2021 20:15

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de l'Escala (Alt Empordà)

Un home de 72 anys d’edat i de nacionalitat francesa ha mort aquesta tarda a la platja de Riells del municipi de L’Escala (Alt Empordà).  

Segons l’avís que s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 (18.10 hores), els socorristes de la platja han tret de l’aigua un home que s’estava ofegant.

Un cop a la sorra, els socorristes han començat a practicar-li les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les maniobres tot i que finalment han resultat infructuoses. Per atendre l’emergència, el SEM ha mobilitzat a la zona dues  unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat.

La platja de Riells disposa de servei de vigilància i en el moment dels fets hi onejava la bandera verda.

Fins al lloc també s’han desplaçat dues  dels Mossos d’Esquadra i efectiius de la Guardia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Es tracta de la catorzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

 

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges