Acció Exterior i Unió Europea

Carta de la consellera Victòria Alsina al ministre d'Afers Exteriors sobre Afganistan

Consellera Alsina: "És urgent que el govern espanyol expedeixi visats humanitaris a l'Afganistan"

query_builder   17 agost 2021 11:03

event_note Nota de premsa

Consellera Alsina: "És urgent que el govern espanyol expedeixi visats humanitaris a l'Afganistan"

  • La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert demana per carta al ministre espanyol d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació que “no només acceleri la repatriació dels ciutadans propis, sinó que garanteixi que la població afganesa que ho desitgi pugui sortir del país amb totes les garanties de seguretat”

 

  • “Acollir els qui fugen dels seus països d’origen perquè la seva vida està en risc no és una opció, sinó una obligació humanitària de solidaritat internacional” i per això “el Govern de Catalunya es posa a disposició d’acollir les persones refugiades procedents de l’Afganistan”
Carta de la consellera Alsina al ministre d'Afers Exteriors
Carta de la consellera Alsina al ministre d'Afers Exteriors

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha demanat per carta al ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, que el govern espanyol “procedeixi a l’expedició urgent de visats humanitaris” a l’Afganistan “per a tots els casos en què la sortida immediata del país sigui un requisit imprescindible per protegir les seves vides i altres drets humans més elementals”. “És necessari, amb la màxima urgència, no només accelerar tot el que sigui possible la repatriació dels ciutadans propis, sinó també garantir que la població afganesa que ho desitgi pugui sortir del país amb totes les garanties de seguretat”, especialment les dones i les nenes, les persones LGTBI+ i les persones i famílies que han col·laborat amb institucions o ONG, afirma.

 

Segons la consellera Alsina, “acollir els que fugen dels seus països d’origen perquè la seva vida està en risc no és una opció, sinó una obligació humanitària de solidaritat internacional”. Per això, “com a actor internacional responsable, el Govern de la Generalitat de Catalunya es posa a disposició per acollir les persones refugiades procedents de l’Afganistan”. De fet, explica Victòria Alsina, “el Govern ja s’ha posat a treballar en les condicions d’aquest oferiment d’acollida”.

 

En la carta, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert també urgeix el govern espanyol a “treballar perquè la comunitat internacional actuï de forma immediata i fent ús de totes les organitzacions i agències internacionals rellevants per garantir la seguretat del poble afganès i evitar un retrocés irreversible dels seus drets i llibertats”. I en especial a “treballar per una resposta política multilateral, especialment des de la Unió Europea, l’ONU i l’OTAN”.

 

Finalment, la titular d’Acció Exterior i Govern Obert també explica en la missiva que des de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament està treballant per impulsar iniciatives per contribuir a ajudar el país i millorar la situació de la població afganesa.

2  

Fitxers adjunts

Carta (català)

Carta (català)
PDF | 145

Carta (castellà)

Carta (castellà)
PDF | 43

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia