Mossos d'Esquadra

Els Mossos investiguen el furt d'objectes personals a 23 persones mentre realitzaven una suposada prova de treball a Mataró

query_builder   20 agost 2021 15:22

event_note Nota de premsa

Els Mossos investiguen el furt d'objectes personals a 23 persones mentre realitzaven una suposada prova de treball a Mataró

. Els falsos entrevistadors van fer passar les candidates a una sala per omplir uns formularis, en aquell moment van aprofitar per sostreure els seus objectes personals

 

CME

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Mataró investiguen el furt d’objectes personals a 23 persones mentre realitzaven una suposada entrevista col·lectiva per una oferta de feina.

 

La investigació es va iniciar, el dimecres 11 d’agost, quan els investigadors van tenir coneixement d’un furt en un centre de coworking al municipi de Mataró. Les víctimes havien estat convocades per a realitzar una entrevista de treball.

 

Els suposats entrevistadors llogaven l’espai en un centre de negocis per generar un entorn de confiança i s’aprofitaven de la necessitat de la gent per poder accedir a un lloc de treball ben remunerat. Van concertar dia i hora per a un total de 23 candidats i un cop al  lloc els van fer deixar els seus objectes personals en una sala propera amb l’excusa que havien de passar una prova per aconseguir la feina.

 

Les víctimes van entrar a una sala a part per omplir la documentació requerida i, com passava el temps i els falsos entrevistadors no tornaven, van dirigir-se a la recepció. Allà es van adonar que els estafadors ja no hi eren i que els havien sostret les seves pertinences, bàsicament mòbils i joies.

 

De fet, l’empresa de coworking que havia facilitat l’espai al grup tampoc va rebre cap pagament i les dades que van facilitar a l’empresa eren falses, motiu pel qual també s’investiga.

 

Els investigadors actualment han rebut 14 denúncies de furt, la investigació continua oberta per tal de localitzar els autors i no es descarta que hi pugui haver més víctimes.

 

Àrea de Comunicació

Granollers, 20 agost de 2021

 

www.gencat.cat/mossos 

@mossoscat         facebook.com/mossoscat