Salut

Campanya BAXI Manresa

Salut i Baxi Manresa fan una crida a la ciutadania a preparar la temporada i vacunar-se ara

query_builder   23 agost 2021 15:10

event_note Nota de premsa

Salut i Baxi Manresa fan una crida a la ciutadania a preparar la temporada i vacunar-se ara

  • L’equip d’ACB de Manresa col·labora en la campanya que ha empès el departament de Salut a la Catalunya Central per instar la ciutadania a vacunar-se en la recta final d’estiu
  • L’entrenador Pedro Martínez i els jugadors Dani Pérez i Rafa Martínez participen en un vídeo i en un cartell que recorda que la pandèmia no fa vacances i cal vacunar-se com a fórmula per protegir-se de la Covid19
  • És la primera de diferents iniciatives que tenen als esportistes com a eix central i que es repetirà a Osona i Anoia

L’entrenador del Baxi Manresa, Pedro Martínez, i els jugadors Dani Pérez i Rafa Martínez participen a la campanya del departament de Salut a la Catalunya Central que insta la ciutadania a vacunar-se ara aprofitant els darrers dies d’estiu. Amb el lema Vacuna’t Ara, prepara la temporada, els jugadors recorden la ciutadania la importància de vacunar-se per poder protegir-se de la Covid.

Aquesta iniciativa segueix la campanya que es va engegar la setmana passada a tot Catalunya que recorda que la pandèmia no fa vacances, també fa una picada d’ullet al món de l’esport i als seus seguidors recordant que ara és l’hora de preparar la temporada. En un moment en què els equips professionals comencen o es preparen per a la competició, també es recorda que els seguidors, per poder donar suport als seus equips, han de vacunar-se.

L’objectiu del departament de Salut és augmentar el percentatge de persones vacunades i arribar a la tardor amb una bona cobertura poblacional. Per això es fa una crida a tothom que encara no s’hagi vacunat que ho faci.

Actualment a Catalunya es pot vacunar qualsevol persona major de 12 anys i es pot fer per dues vies:

Durant aquest mes d’agost s’ha registrat una disminució del nombre de vacunes administrades. Malgrat tenir els professionals, les vacunes i tots els recursos a punt, la priorització de les vacances i la sensació d’una falsa seguretat enfront de la Covid-19, ha fet disminuir el ritme de vacunació.

Xifra de vacunació a la Catalunya Central

La regió Sanitària Catalunya central ja té gairebé a dia d’avui un 70% (69,4%) de la població amb una primera vacuna i un 63% de població amb la pauta completa. El darrer col·lectiu a qui s’ha començat a administrar el vaccí, de 12 a 15 anys ja s’ha vacunat en un 44,8% de primera dosi en el que portem de mes. Per grups d’edat, estan per sota del 70% en pauta completa de vacunació entre els 12 i els 39 anys. És a aquests grups més joves a qui s’adrecen campanyes com la que avui arranca a la Catalunya Central.

A la regió s’administra la vacuna amb cita prèvia als quatre punts de vacunació poblacional: Hotel d’entitats de Berga, Palau Firal de Manresa, recinte firal El Sucre de Vic i edifici l’Escorxador d’Igualada. També en tots ells es pot anar sense cita prèvia. A més es vacuna en centres d’atenció primària i hospitals.

La variant delta ja és la variant majoritària a Catalunya, fet que posa de manifest la necessitat d’arribar com més aviat millor a la màxima immunitat. L’increment de la cobertura vacunal és imprescindible per evitar hospitalitzacions, la congestió del sistema sanitari i l’aparició de noves variants. La vacunació és un acte de responsabilitat individual.

 

Manresa, 23 d’agost de 2021

1  

Imatges

Cartell campanya vacunació BAXI Manresa

Cartell campanya vacunació BAXI Manresa 3746