Educació

Foto

El president i el conseller d'Educació visiten dos nous centres que estrenaran edifici el proper curs 2021-2022

query_builder   26 agost 2021 13:20

event_note Nota de premsa

El president i el conseller d'Educació visiten dos nous centres que estrenaran edifici el proper curs 2021-2022

  • Pere Aragonès: “Que cap pare o mare deixi de vacunar els seus fills i filles adolescents, perquè és la millor manera de protegir-los de la covid, i la millor manera de reforçar les escoles i instituts com espais segurs davant la pandèmia”

 

  • Josep Gonzàlez-Cambray: “Els professionals de l’educació són el patrimoni més important que tenim. I han sabut estar a l’alçada  en la gestió del dia a dia de la pandèmia, mantenint les escoles segures i fent acompanyament pedagògic i emocional al seu alumnat i a les seves famílies”
Foto{"name":"2021/08/26/13/21/77f423bb-4fd5-448b-b6a3-d989d88bd6bd.jpg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":"171"}


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han visitat avui les obres dels nous edificis dels instituts de Caldes de Malavella i Vilablareix. Ho farà acompanyat de la delegada del Govern de a Girona, Laia Cañigueral, i del director dels Serveis Territorials d’Educació, Adam Manyé.


Pere Aragonès ha aprofitat la visita per reiterar la crida del Govern perquè “totes les persones que compleixin els criteris de vacunació es vacunin el més aviat possible, especialment els joves entre 12 i 17 anys”. Per això, ha demanat que “cap pare o mare deixi de vacunar els seus fills i filles adolescents, perquè és la millor manera de protegir-los de la covid, i la millor manera de reforçar les escoles i instituts com espais segurs davant la pandèmia”.


El cap de l’Executiu ha assegurat que el Govern està posant totes les facilitats per tal d’acostar la vacunació a la població, habilitant nous espais i permetent la vacunació sense cita prèvia. I ho fa, ha dit, “perquè hem d’aconseguir augmentar el ritme de vacunació de la població de les franges d’edat més joves, que són les últimes a qui se’ls hi ha ofert la possibilitat de vacunar-se i, per tant, actualment és el col·lectiu més exposat a la pandèmia”.


En el decurs de la visita, Pere Aragonès ha recordat la “feina ingent” que l’estiu passat “van fer lesescoles i instituts, tota la comunitat educativa, i especialment mestres, professors i alumnes, per fer dels centres educatius un espai segur davant la covid, com hem pogut comprovar al llarg de l’any”, i els ha agraït aquest esforç. En el mateix sentit, Gonzàlez-Cambray ha expressat que “adaptarem les decisions que vam prendre al maig, en funció de la situació de la pandèmia, i prendrem les decisions per adaptar les mesures sanitàries als centres eductius, que comunicarem la propera setmana. El 13 de setembre obriran totes les escoles del país amb el 100% de presencialitat”.


El president ha explicat que enguany tots els centres es tornen a preparar i el Govern també continuarà adoptant les mesures necessàries, “però ho farem amb més experiència acumulada i, sobretot, amb l’ajuda d’unes vacunes que sense cap mena de dubte s’han convertit en la millor eina per frenar la pandèmia”.


Institut Caldes de Malavella


En primer lloc, Aragonès i Gonzàlez-Cambray han arribat a l’Ajuntament de Caldes de Malavella, on els ha rebut l’alcalde del municipi, Salvador Balliu. A continuació, la comitiva s’ha traslladat al nou edifici de l’Institut Caldes de Malavella, on han fet un recorregut per les obres del centre. Les obres han finalitzat aquest mes d’agost, i l’edifici estarà a punt per començar les classes amb l’alumnat i professorat el proper 13 de setembre.


El conseller ha posat en valor “unes obres que han d’estar al servei de la pedagogia. Perquè els aprenentatges també necessiten nous espais i, per tant, cal tenir aquesta mirada en què totes les decisions arquitectòniques estiguin al servei de com l’alumne aprèn dins d’un espai, d’un entorn compartit.”. Per això, ha explicat, de cara al proper curs hi haurà 5 centres nous, es creen 11 instituts escola i 5 centres s’integren a la xarxa pública per canvi de titularitat.


El titular d’Educació també s’ha referit a les obres dutes a terme aquest any en gairebé 450 centres d’arreu del territori, amb una inversió de 77 milions d’euros: “Aquestes actuacions se centren en les obres de rehabilitació i modernització dels centres ja existents, i en la millora de l’eficiència energètica d’edificis antics. També en la transformació dels espais, perquè els aprenentatges nous requereixen espais nous. Fem les obres en els equipaments educatius al servei de la pedagogia i pensant en les noves metodologies”.


L’institut Caldes de Malavella té una matrícula per al proper curs de 328 alumnes d’ESO. Amb les obres del nou edifici, s’han pogut enretirar 10 mòduls prefabricats, els primers instal·lats fa 16 anys. La inversió econòmica per construir el centre ha estat de 4 milions d’euros, dels quals 3,5 milions els ha aportat la Generalitat (finançats pel fons REACT-EU com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19) i 500.000 l’Ajuntament.


Institut de Vilablareix


En acabar, president i conseller s’han desplaçat a Vilablareix, a l’Ajuntament, on han mantingut una breu trobada amb l’alcalde, David Mascort. Posteriorment, han visitat el nou edifici de l’institut, que obrirà les seves portes el primer dia de curs. El centre tindrà 633 alumes matriculats entre 1r d’ESO i 2n de batxillerat provinents de Vilablareix, Quart, Fornells de la Selva i Aiguaviva.


La inversió per fer possible el nou centre ha estat de 6,7 milions d’euros, i ha permès enretirar 15 mòduls prefabricats, que hi eren des de 2008. Gonzàlez-Cambray ha explicat que el passat curs es van mantenir molts dels mòduls per tal que els centres disposessin de més espai davant la situació provocada per la Covid-19.




25 d’agost de 2021

Logo FEDER{"name":"2023/07/11/12/40/b7f641a5-2d3c-4a03-8b96-e65786fa5f15.png","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":27561}


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia