Educació

Foto

Gonzàlez-Cambray: "Iniciem una etapa de col·laboració amb el País Basc amb l'objectiu d'aprendre uns dels altres i donar resposta als reptes de l'educació"

query_builder   26 agost 2021 13:33

event_note Nota de premsa

Gonzàlez-Cambray: "Iniciem una etapa de col·laboració amb el País Basc amb l'objectiu d'aprendre uns dels altres i donar resposta als reptes de l'educació"

  • El conseller d’Educació s’ha reunit durant el matí amb el seu homòleg basc, Jokin Bildarratz

 

  • Els dos responsables en matèria educativa han intercanviat experiències i projectes clau per als dos governs
Foto

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s’ha reunit avui amb el conseller d’Educació del País Basc, Jokin Bildarratz. Una jornada de treball entre les delegacions dels dos governs que ha permès compartir experiències, així com els projectes més destacats en matèria educativa.

 

Tal i com ha exposat el conseller Gonzàlez-Cambray, “iniciem una etapa de col·laboració amb l’objectiu d’aprendre uns dels altres, per veure com plantegem els diferents temes i com donem resposta als reptes de l’educació tant a Catalunya com al País Basc”.

 

Els dos consellers han parlat al voltant del proper inici del curs escolar en l’actual marc de pandèmia per la Covid-19. A banda, també han exposat els principals eixos educatius dels respectius governs. Gonzàlez-Cambray ha presentat el Pla d’Educació Digital de Catalunya, les estratègies més destacades en matèria de recerca educativa, en l’àmbit del professorat, l’atenció a l’alumnat en el marc de l’educació inclusiva i les iniciatives d’èxit educatiu.

 

El conseller ha manifestat que alguns dels temes tractats són “els reptes com el Pla d’Educació Digital o com donem resposta a la segregació escolar, ja que per nosaltres i pel govern basc qualitat educativa i equitat són dues cares de la mateixa moneda”. I, ha afegit, també han parlat “d’aspectes concrets que ens deixa la pandèmia. Per exemple, com afrontarem el proper curs, com està el tema emocional dins les aules i com donem resposta als reptes transversals de l’educació com són l’FP o la gratuïtat de l’etapa 0-3”.

 

De la seva banda, Jokin Bildarratz ha explicat el model basc d’FP, concretament la Formació Professional Dual d’Euskadi. Precisament en els propers mesos responsables del Departament d’Educació visitaran el País Basc per conèixer més a fons aquest model. Tal i com ha avançat el conseller, durant la jornada de treball s’ha decidit que de forma periòdica els equips dels dos departaments mantindran trobades de treball per anar avançant en els diferents temes.

 

A la trobada bilateral, per part del Departament d’Educació, a banda del conseller, també hi ha assistit la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, i la cap del Gabinet del conseller, Neus Fornells. Per part de la delegació basca han acompanyat a Bildarratz la viceconsellera d’Educació, Begoña Pedrosa, i el viceconseller d’Administració i Serveis, Xabier Aizpurua.

 

 

26 d’agost de 2021

2  

Imatges

Fotografia reunió

Fotografia reunió 5573

Fotografia consellers

Fotografia consellers 5862