Agents Rurals

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 39 municipis de 7 comarques

query_builder   26 agost 2021 17:23

event_note Nota de premsa

Demà s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 39 municipis de 7 comarques

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant l’alt perill d’incendi forestal a la meitat oest de Catalunya

Es tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant

 

Davant l’increment del perill d’incendi forestal a la meitat oest de Catalunya demà dia 27 d’agost les 00.00 hores s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 39 municipis de 7 comarques. En concret, s’activa a 10 municipis del Segrià, 9 del Priorat, 7 de la Noguera, 6 de la Ribera d’Ebre, 5 de la Terra Alta, 1 municipi de les Garrigues i 1 del Pallars Jussà.

 

Comarca

Municipis amb

 Pla Alfa 3

Segrià

10

Priorat

9

Noguera

7

Ribera d’Ebre

6

Terra Alta

5

Garrigues

1

Pallars Jussà

1

A més, els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. El cos operatiu reforçarà el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància a la Serra de Montsant per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

Es demana extremar les precaucions davant aquest episodi de perill molt alt d’incendi, que està previst que s’allargui fins diumenge. Està motivat per l’entrada de vents terrers (de ponent) que implicaran un increment de la temperatura i un descens de les humitats relatives, que se suma a la ratxa seca a l’interior de Terres de l’Ebre i a Ponent, on hi ha hagut poques precipitacions. El perill d’incendi també s’incrementarà al nord del país a partir de dissabte per l’entrada de tramuntana i previsiblement en alguns punts de l’Empordà també s’activarà el nivell màxim del Pla Alfa.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça.  En aquest sentit s’han suspès  687 autoritzacions que havien estat concedides per demà divendres 27 d’agost.

El cos operatiu recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. Cal recordar que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

1  

Imatges

Mapa del Pla Alfa per al 27/08/2021

Mapa del Pla Alfa per al 27/08/2021 147

1  

Fitxers adjunts

Llistat de municipis on demà s'activa el Pla Alfa 3

Llistat de municipis on demà s'activa el Pla Alfa 3
PDF | 156