Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Nou plànol guia per a facilitar la mobilitat sostenible al Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   27 agost 2021 13:54

event_note Nota de premsa

Nou plànol guia per a facilitar la mobilitat sostenible al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El plànol-guia inclou tota la regulació existent dels accessos del Parc a nivell cartogràfic i informació sobre el transport públic, els serveis de taxis, les àrees per a autocaravanes, i la normativa de circulació motoritzada, entre altres

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb quasi 80.000 ha de superfície, la major part de les quals a alta muntanya, és un dels parcs on l’accés tant a peu com amb vehicle és més difícil. Amb l’objectiu de millorar la informació disponible per als visitants que per diverses raons no poden accedir a peu al Parc i d'afavorir l’ús del transport públic i de baix impacte ambiental, s’ha editat un plànol-guia sobre la mobilitat sostenible al Parc.

Per tal que els visitants puguin accedir al Parc procurant el mínim impacte sobre el medi, el plànol-guia inclou, entre altres informacions, les parades de transport públic més properes al Parc, els pobles on es pot llogar bicicletes normals i elèctriques, els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, les àrees per a autocaravanes o els contactes dels serveis de taxis locals.

A més , en els darrers anys, per a garantir la conservació dels valors naturals i les activitats tradicionals del Parc i la seguretat dels visitants, els ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades propietàries de les forests comunals han aprovat regulacions de les pistes de muntanya dels seus termes municipals. Algunes d’aquestes pistes tenen l’accés als visitants tancat durant tot l’any i, altres, només durant l’hivern. Per a facilitar la planificació dels trajectes amb vehicle 4x4, en aquest nou plànol-guia les pistes apareixen seguint un codi de colors segons el tipus de regulació. Amb l’objectiu de difondre i afavorir el compliment de la normativa vigent, també s’hi ha inclòs les normes bàsiques de circulació motoritzada al medi natural.

I, per últim, en aquest nou document s’hi explica la regulació de la muntanya d’Àreu i el sistema de reserva d’aparcament durant l’estiu, que s’ha implantat aquest mateix any, així com informació sobre la regulació privada i el servei d’excursions en 4x4 de la muntanya de propietat particular de Lladorre.

1  

Fitxers adjunts

Plànol-guia

Plànol-guia
PDF | 4091

`