Oficina del President

Visita Hospital Transfronterer

President Aragonès: "Posem el Govern al servei dels ciutadans i ciutadanes de les comarques pirinenques"

query_builder   27 agost 2021 16:29

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Posem el Govern al servei dels ciutadans i ciutadanes de les comarques pirinenques"

Reunió amb professionals Hospital Transfronteres de la Cerdanya

 

  • El cap del Govern ha clos avui una visita institucional de dos dies de durada, en el decurs de la qual ha refermat la voluntat de l’Executiu “de treballar els reptes de futur, pel que fa als desenvolupament social, econòmic i ambiental”
  • Pere Aragonès ha visitat l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya “un espai únic a Europa” que posa de manifest que “la salut ha d’estar per sobre de les fronteres”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha clos avui la seva visita institucional de dos dies a les comarques pirinenques, en el decurs de la qual  ha “renovat el compromís de l’Executiu” amb els seu ciutadans i ciutadanes.. “Som el Govern que ens agrada treballar per la Catalunya sencera, diversa, per a tots els pobles i barris, per a totes les ciutats i comarques”, ha assegurat Aragonès. I ha afegit: “posem el Govern a la vostra disposició, compartint reptes de futur, pel que fa al desenvolupament social, econòmic i ambiental d’aquestes comarques, i en  la provisió de serveis públics de qualitat arreu del territori”.

Pere Aragonès ha visitat avui les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, després que ahir visités les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. El cap del Govern s’ha entrevistat durant dos dies amb representants de diferents sectors als quals ha agraït que s’estiguin tirant endavant projectes en aquest territori, així com també als alcaldes i regidors per la seva feina i, en especial, ha mostrat agraïment “als professionals dels serveis públics que són els que realment vertebren aquestes comarques”.

Durant la visita aquest matí a Puigcerdà, el president, acompanyat de l’alcalde, Albert Piñeira, i del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha visitat l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, “un espai únic a Europa, l’únic cas d’un hospital transfronterer, fruit de la cooperació entre administracions per donar un servei al conjunt del territori de la Cerdanya, perquè la salut ha d’estar per sobre de les fronteres”.

Pere Aragonès s’ha reunit amb l’equip directiu del centre sanitari així com també amb els professionals de l’Hospital, als quals ha traslladat “el compromís de seguir enfortint aquest projecte, que té molts reptes”. En aquesta línia, el president ha aprofitat també per agrair als professionals “que en aquest últim any i mig  hagin donat el millor de si mateixos, en situacions molt complexes, per donar resposta a una pandèmia de caràcter global que ens ha canviat la vida i ha posat de manifest l’essencialitat dels serveis públics de salut del nostre país”.

“Un esforç -ha afegit el cap del Govern- que en el cas dels Pirineu s’ha fet amb la singularitat pròpia d’aquests territoris, on s’ha hagut d’arribar a la capil·laritat d’una població distribuïda de forma dispersa en les diferents comarques i en un territori que té molts reptes de comunicacions i desenvolupament”.

El president ha fet aquestes declaracions davant els mitjans de comunicació, un cop finalitzada la reunió amb els professionals de l’Hospital. Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha valorat com a molt fructífera aquesta trobada, en tant que ha servit per a exposar problemàtiques a millorar i per a posar en valor les eines i els instruments que ajudin a mantenir la singularitat transfronterera del projecte d’aquest hospital, paradigmàtic a Europa. En aquest sentit, el titular de Salut ha valorat la necessitat que, precisament per satisfer aquesta singularitat, el centre pugui tenir un estatus diferent per a la seva gestió, que superi la normativa catalana i francesa.

Argimon també ha subratllat l’agraïment als professionals, tant de la primària com de l’àmbit hospitalari, per la seva tasca en el que portem de pandèmia i en el que encara queda per endavant.

 

3  

Imatges

Reunió amb professionals Hospital Transfronteres Cerdanya

Reunió amb professionals Hospital Transfronteres Cerdanya 756

Visita Hospital

Visita Hospital 841

Visita Llanars

Visita Llanars 528