Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils finalitza les obres de millora al túnel entre les estacions d'Almeda i Cornellà Riera, a la línia Llobregat-Anoia

query_builder   1 setembre 2021 09:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils finalitza les obres de millora al túnel entre les estacions d'Almeda i Cornellà Riera, a la línia Llobregat-Anoia

  • Un cop finalitzada l’actuació, a partir d’avui es recuperen els horaris habituals a la línia Llobregat-Anoia
  • Els treballs han consistit en la construcció d’una nova contravolta i la instal·lació de noves vies en placa formigonada en un tram d’uns 600 metres
  • L’actuació facilita el manteniment de la infraestructura i millora la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat de les circulacions
FGC
S'ha substituït la via de balast per una nova construïda en placa formigonada.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera. La bona gestió i coordinació dels treballs, que van començar a principis de juliol, ha permès avançar la recuperació del servei habitual a la línia, inicialment prevista per al 9 de setembre. D’aquesta manera, a partir d’avui els horaris a la línia Llobregat-Anoia tornaran a ser els habituals.

Els treballs que s’han dut a terme aquestes setmanes han consistit en la substitució estructural de la llosa de la contravolta del túnel (entre els pk 5+430 i 5+970) i la instal·lació d’una nova via en un tram d’uns 600 metres (entre els pk 5+328 i 5+970) per tal de millorar la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat de les circulacions.

Amb aquesta actuació s’ha reforçat tota l’estructura del túnel, amb una nova contravolta superposada a l’actual i de 45 cm de gruix. També s’ha substituït la via existent, que és de balast, per una de nova construïda en placa formigonada, facilitant d’aquesta manera el manteniment d’aquesta infraestructura dels anys 70.

FGC


La realització d’aquestes obres, amb un pressupost de 3,6 milions d’euros, ha implicat que els trens circulessin en via única entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera. FGC ha garantit la mobilitat de totes les persones usuàries, adaptant els horaris de la línia i reforçant el servei amb el màxim parc disponible, passant de tres a sis cotxes, sobretot a les hores punta. Els treballs s’han programat durant els mesos d’estiu, quan la demanda a les línies metropolitanes disminueix per les vacances, per minimitzar al màxim l’afectació a les persones usuàries.

Aquesta actuació s’emmarca dins del constant procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i localitzacions que duu a terme Ferrocarrils per seguir donant un servei de qualitat als usuaris.

Els horaris del servei de Ferrocarrils es poden consultar a www.fgc.cat, al cercador web i de l’aplicació per a mòbils d’FGC, i a les vitrines informatives de les estacions, així com trucant al telèfon d’atenció al client 012.

2  

Imatges

Foto

Foto 205

Foto

Foto 205

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 325