Direcció General de Comunicació

cabify

El Govern aprova la sanció a Cabify per cessió il·legal de persones treballadores

query_builder   7 setembre 2021 14:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la sanció a Cabify per cessió il·legal de persones treballadores

  • La quantia de la sanció que ha estat aprovada pel Consell Executiu és de 187.515 euros, quantitat inclosa en les actes de sanció imposades per una dotació total de 431.275 euros

El Govern ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu imposar una sanció de 187.515 euros a l’empresa Cabify per cessió il·legal de persones treballadores. La quantia del total de sancions imposades pel Govern ascendeix, tal com es va anunciar el passat març, a 431.275 euros, tot i que només la de 187.515 euros ha hagut de ser aprovada pel Govern, atès que les sancions per cessió il·legal de persones treballadores han de ser superiors als 150.00 euros perquè sigui necessària l’aprovació del Consell Executiu.

Aquesta decisió s’ha pres arran de la proposta de sanció en acta aixecada per la Inspecció de Treball el passat 12 de març per la comissió d’una infracció molt greu per la vulneració de la normativa de relacions laborals, en concret per una cessió il·legal de persones treballadores.

Com a conseqüència de la cessió il·legal, com a mínim 57 persones treballadores de l’empresa Inversions Andalusia Lloguer Vehicles Madrid 2014, SL es veuen perjudicades atès que se’ls aplica un conveni col·lectiu inferior al que els correspondria si estiguessin contractades directament per Cabify.

Els perjudicis que pateixen aquestes persones treballadores es veuen reflectits en inferiors condicions econòmiques, vacances, permisos i menor capacitat de representació sindical i judicial.

Cal recordar que aquesta sanció forma part de les actes de sanció aixecades per la Inspecció de Treball de Catalunya el passat 12 de març, que van sumar 735.000 euros, dels quals 431.275 euros a Cabify,  i la resta a empreses transportistes i  a una ETT.