President

Els presidents Pere Aragonès i Ximo Puig, durant la reunió

Els presidents Aragonès i Puig acorden "una aliança pràctica" per reclamar més fons Next Generation que permetin afrontar la transformació econòmica

query_builder   8 setembre 2021 16:38

event_note Nota de premsa

Els presidents Aragonès i Puig acorden "una aliança pràctica" per reclamar més fons Next Generation que permetin afrontar la transformació econòmica

Els presidents Pere Aragonès i Ximo Puig, durant la reunió. Autor: Jordi Bedmar
Els presidents Pere Aragonès i Ximo Puig, durant la reunió. Autor: Jordi Bedmar

 

  • Pere Aragonès i Ximo Puig defensaran també conjuntament l’exigència de més recursos per combatre els efectes de la pandèmia el 2022
  • El cap del Govern català s’ha reunit aquest matí amb el seu homòleg valencià amb qui ha decidit “treballar més intensament en les carpetes compartides” entre tots dos territoris
  • Els dos executius promouran la reciprocitat dels mitjans públics de Catalunya i el País Valencià perquè "les llengües que no tenim un estat al darrere necessitem guanyar volum”
  • El president Aragonès reclama la “màxima implicació institucional” per part del Govern espanyol envers la Taula de diàleg perquè “és una qüestió summament important”



El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, han acordat aquest matí la creació “d’un grup permanent de treball” entre tots dos governs per reclamar més recursos en l’àmbit dels fons Next Generation, i “una defensa conjunta” per exigir més fons estatals el 2022 per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19, sobretot en l’àmbit del sistema sanitari.

Pere Aragonès i Ximo Puig s’han reunit aquest matí a la seu del govern valencià, en la que ha estat la primera reunió de tots dos presidents des que el cap del Govern català va prendre possessió del càrrec. En el decurs de la roda de premsa posterior a la trobada, el president Aragonès ha explicat que aquesta aliança s’ha traduït en la creació d’un grup de treball permanent per reclamar més fons europeus que “es posarà en marxa de manera intensa els propers dies per poder afrontar la transformació extraordinària de les estructures econòmiques de tots dos territoris” , entre les quals ha destacat la que viurà “la indústria de l’automoció” que “es veurà absolutament transformada en les properes dècades amb el canvi del motor de combustió al motor elèctric, i que afectarà tota la cadena de producció”.

El cap del Govern català ha insistit en la voluntat de treballar amb el govern del País Valencià en el que ha qualificat de “carpetes compartides”, entre les quals ha inclòs els fons europeus, la recerca o l’àmbit agroalimentari,  així com també “unes infraestructures de qualitat”, i en aquest sentit ha opinat que “el corredor mediterrani és fonamental, i ens obliga a estar amatents perquè els projectes que hi ha en marxa avancin”.

 

En aquesta línia d’interessos econòmics compartits, Pere Aragonès ha agraït la “total disposició” del president Puig de defensar conjuntament, de cara als pressupostos estatals de 2022, “que continuïn arribant els fons extraordinaris per a la Covi-19, perquè els serveis públics de salut necessiten recursos addicionals, i més en un moment de crisi sanitària com l’actual”.

Durant la seva intervenció, el president Aragonès ha fet també esment, dins dels àmbits de col·laboració entre les dues administracions, de la necessitat d’impulsar l’espai audiovisual, per, entre altres temes, establir reciprocitat entre els mitjans de comunicació públics de Catalunya i el País Valencià. Tal i com ha explicat el president Aragonès, “les llengües que no tenim un estat al darrere necessitem guanyar volum”, especialment en les plataformes audiovisuals. En aquest sentit, ha recordat que “tenim molt camí per fer”. De moment, les diferents propostes tractades a la reunió seran traslladades als respectius mitjans de comunicació.

Finalment, el president Pere Aragonès ha emmarcat també la reunió d’avui en la voluntat d”intensificar els llaços de fraternitat que existeixen entre els dos pobles”. “Volem que el Sènia no sigui un espai de frontera sinó porós”, ha ressaltat, perquè “és la millor manera de servir als ciutadans i ciutadanes i avançar en la societat del benestar”. I ha reblat: “les relacions entre tots dos territoris han de passar a ser d’alta velocitat”.

Taula de diàleg

A preguntes dels mitjans de comunicació, Pere Aragonès s’ha referit a la reunió de la Taula de diàleg prevista per la setmana vinent. El president ha qualificat aquesta trobada de “molt important” i que amb ella “es comença una negociació que té com a objectiu la resolució d’un conflicte polític que té arrels molt profundes”. Per això, Aragonès ha afirmat que per part del govern de Catalunya “hi ha la màxima implicació” amb aquesta Taula i “com és una qüestió summament important i de gran rellevància, comptem evidentment amb la màxima implicació institucional també per part del govern d’Espanya”.

7  

Imatges

Reunió

Reunió 2179

Arribada

Arribada 1221

Signatura llibre d'honor

Signatura llibre d'honor 1700

Signatura llibre d'honor

Signatura llibre d'honor 1787

Compareixença

Compareixença 808

Compareixença

Compareixença 1395

Compareixença

Compareixença 1131

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia