President

El president Aragonès, durant l'atenció als mitjans

President Aragonès: "La paralització de la inversió al Prat és una maniobra de pressió: pretenen que l'acceptem com ells volen o sinó no n'hi ha, i això no ho podem acceptar"

query_builder   9 setembre 2021 14:11

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La paralització de la inversió al Prat és una maniobra de pressió: pretenen que l'acceptem com ells volen o sinó no n'hi ha, i això no ho podem acceptar"

El president Aragonès, durant l'atenció als mitjans. Autor: Rubén Moreno
El president Aragonès, durant l'atenció als mitjans. Autor: Rubén Moreno

 

  • El cap de l’Executiu, que ha comparegut aquest migdia per valorar aquesta decisió del govern de l’estat, rebutja que “s’obligui a la Generalitat a triar entre inversions i preservació del patrimoni natural”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat aquest matí “la profunda indignació “ de l’Executiu per la decisió del govern de l’estat de paralitzar la inversió per a l’ampliació de l’aeroport del Prat, i ha denunciat que es tracta “d’una maniobra de pressió”.  “Pretenen que acceptem com ells volen fer l’ampliació o sinó no n’hi ha, i això no ho podem acceptar”, ha afirmat el cap del Govern. I ha afegit: “És una operació de xantatge, ens volen posar entre la espasa i la paret, i el que no poden fer és obligar a la Generalitat a triar entre inversions i preservació del patrimoni natural”.

Pere Aragonès, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació per valorar la decisió del govern espanyol, ha assegurat que “la Generalitat no renuncia a res, ni a la millora de l’aeroport ni a la lluita en defensa del medi ambient i la biodiversitat”, i ha reclamat “diàleg, consens, progrés i compromís mediambiental” per trobar un bon acord.

Per al president, amb la decisió d’ahir “el govern de l’estat constata que no tenen voluntat de diàleg i que no estan disposats a treballar des del consens, renunciant a contribuir al progrés econòmic de Catalunya i menystenint la necessitat de preservar els espais naturals protegits per la Unió Europea”. Per això, ha reclamat que “l’estat digui la veritat” i no posi com a excusa que hi ha manca de consens amb la Generalitat, i  “retorni al principi d’acord que vam signar el 2 d’agost, que no vulgui imposar la seva visió sinó que dialogui, aquest és el camí”.

El president ha assegurat que el xantatge de l’estat “pot tenir unes conseqüències de dècades sobre les generacions futures” i, per això, ha exigit que “les decisions es prenguin bé i amb totes les alternatives sobre la taula”. “Quan ells han hagut d’aturar inversions en rodalies les han aturat; quan han decidit de no complir les promeses en rodalies no les han complert i aquestes són també les inversions prioritàries que necessita Catalunya i sobre les quals no tenen cap pressa” ha recordat Aragonès.

Aragonès ha insistit que “vam treballar per la flexibilització i la vam aconseguir el dia 2 i després Aena es tira enrere” . “Una inversió de 1.700 milions no es decideix en base a declaracions públiques. Això és una maniobra política", ha reblat, i ha tornat a reclamar la gestió de l’aeroport del Prat com a opció de futur. 

2  

Imatges

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 2200

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 2208

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia