President

El president de la Generalitat durant el missatge institucional amb motiu de la Diada (foto: Jordi Bedmar)

President Aragonès: "El referèndum és un compromís democràtic del tot irrenunciable davant del qual no descansaré fins fer-lo realitat"

query_builder   10 setembre 2021 21:10

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El referèndum és un compromís democràtic del tot irrenunciable davant del qual no descansaré fins fer-lo realitat"

El president de la Generalitat durant el missatge institucional amb motiu de la Diada (foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat durant el missatge institucional amb motiu de la Diada (foto: Jordi Bedmar)
  • Demana traslladar “la força que demostrem cada Onze de Setembre omplint places i carrers d'arreu del país” a la mesa de negociació amb el govern de l’Estat durant el missatge institucional amb motiu de la Diada

 

  • El cap de l’Executiu situa la vacunació contra la Covid-19 i els fons europeus Next Generation com a “revulsiu” pel procés transformador que necessita Catalunya després de la pandèmia

 

  • “La defensa del medi ambient ha de guiar totes les decisions que ens pertoca prendre, tenint ben present el llegat que volem deixar a les generacions que venen”

 

  • El missatge s’ha fet des del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, com a reconeixement als servidors públics i treballadors essencials que han procurat pel benestar dels catalans els darrers mesos

 

 

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “el referèndum és un compromís democràtic del tot irrenunciable davant del qual no descansaré fins fer-lo realitat” durant el missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que, en aquesta ocasió, s’ha fet des del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “defensarem el referèndum perquè sabem que és la proposta més inclusiva per resoldre conflictes com el que vivim” ja que “permet a totes les opcions tenir l'oportunitat de guanyar” i “cap projecte de futur es pot basar en la imposició per sobre de la majoria”. Per aquest motiu, ha aprofitat el missatge per demanar “una aliança entre institucions, partits, societat civil i ciutadania” per “fer inevitable el referèndum”.

 

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha instat a traslladar “la força que demostrem cada Onze de Setembre omplint places i carrers d'arreu del país” a la mesa de negociació amb el govern de l’Estat per defensar “l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”. Una negociació que, segons ha precisat, “hem d’afrontar amb tota l’ambició” perquè estem davant d’un procés “ple d'obstacles que necessitarà temps, unitat i perseverança”. De totes maneres, ha recordat que, fins fa poc, “era del tot impensable que l'Estat espanyol reconegués la pròpia existència del conflicte polític”.

 

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva presència a l’Hospital de Sant Pau per fer un reconeixement a tots els professionals sanitaris, de residències i a la resta de servidors i servidores públics que, conjuntament amb els professionals d'activitats essencials, han procurat pel benestar dels catalans durant la pandèmia de la Covid-19. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “la pandèmia condiciona i continuarà condicionant les nostres vides” i  “ha provocat una profunda crisi social, econòmica i emocional que agreuja les dificultats preexistents i es barreja amb el conflicte polític amb l'Estat”. De totes maneres, s’ha mostrat convençut de que  “com a societat tenim la força per impulsar el conjunt de transformacions que necessitem per avançar de nou”. En aquest sentit, ha situat el procés de vacunació i els fons europeus Next Generation com a “revulsiu” per aquest procés transformador. El president Aragonès no ha deixat escapar l’oportunitat per a exigir que aquests fons siguin gestionats des de Catalunya perquè “tenim els projectes, tenim l'experiència i tenim la capacitat per invertir els fons europeus multiplicant el seu efecte transformador” i perquè “som qui millor coneix el país”.

 

En concret, en paraules del president de la Generalitat, Catalunya necessita una transformació social i econòmica que “tingui l'ambició de fer de Catalunya un país de referència pel seu progrés”, una transformació feminista que “eradiqui tota forma de violència i discriminació i ens alliberi del vell masclisme”, una transformació democràtica que “tingui la capacitat de traduir políticament el suport majoritari de la ciutadania de Catalunya a l'amnistia i a l'autodeterminació”, i, finalment, una transformació verda perquè “la defensa del medi ambient i de la biodiversitat ha de guiar totes i cadascuna de les decisions que ens pertoca prendre”. “I ho ha de fer tenint ben present el llegat que volem deixar a les generacions que venen”, ha sentenciat.

 

El president de la Generalitat ha recordat durant el seu discurs que “una nació és la seva gent”, però, sobretot, “són els llaços de fraternitat que fan que la gent que compartim la vida en aquesta part del món seguim volent construir un futur compartit”. En aquest sentit, ha afirmat que la commemoració de l’Onze de Setembre és “l'afirmació col·lectiva que som una nació i que som un sol poble”.

 

El recinte modernista de Sant Pau

 

Aquest any el missatge institucional de la Diada ha deixat el Palau de la Generalitat per traslladar-se al recinte modernista de Sant Pau. Aquest recinte, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, és un espai de referència on conviuen història i innovació. Després d’acollir durant un segle les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, arran del trasllat de l’activitat sanitària al nou hospital, un ambiciós procés de rehabilitació ha permès recuperar el valor patrimonial i artístic del recinte, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1977. Sant Pau també acull un seguit d’institucions capdavanteres en els àmbits de la sostenibilitat, la salut i l’educació. I durant la pandèmia ha acollit també un punt de vacunació de Covid-19.

 

 

5  

Imatges

El president durant el missatge (1)

El president durant el missatge (1) 1340

El president durant el missatge (2)

El president durant el missatge (2) 1386

El president durant el missatge (3)

El president durant el missatge (3) 1275

El president durant el missatge (4)

El president durant el missatge (4) 1732

Detall

Detall 868

1  

Fitxers adjunts

Missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya
PDF | 65

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia