Delegació del Govern davant la Unió Europea

DGUE

Celebració de la Diada a Brussel·les

El delegat Knörr reclama el respecte als drets fonamentals en relació al conflicte polític entre Catalunya i Espanya

Ho ha fet davant d'unes dues-centes persones a la celebració de la Diada a Brussel·les

query_builder   10 setembre 2021 22:42

event_note Nota de premsa

Celebració de la Diada a Brussel·les

El delegat Knörr reclama el respecte als drets fonamentals en relació al conflicte polític entre Catalunya i Espanya

Ho ha fet davant d'unes dues-centes persones a la celebració de la Diada a Brussel·les

Aquest vespre ha tingut lloc l’acte de celebració de la Diada de Catalunya organitzat per la Delegació del Govern de Catalunya davant la Unió Europea. L’esdeveniment, que s’ha celebrat a la sala ‘Le Bouche à Oreille’ per complir amb les restriccions del coronavirus i poder acollir un major nombre d’assistents, ha comptat amb la participació d’unes 200 persones i s’ha celebrat amb un format híbrid ja que també s’ha retransmès en directe pel canal de YouTube del departament d’Acció Exterior i Govern Obert.
DGUE
El delegat Gorka Knörr ha pronunciat el seu primer discurs des que ostenta el càrrec

El delegat del Govern de Catalunya davant la UE, Gorka Knörr, ha estat l’encarregat de saludar als assistents, entre els quals hi havia representants de Baixa Àustria, Baden Würtemberg, Brussel·les, Extremadura, Flandes, Friül – Venècia Júlia, les Illes Aland, les Illes Balears, Irlanda del Nord, Llombardia, el País Basc, el Quebec, Úmbria, Randstad, els cantons de Suïssa, la Toscana, Valònia o Vèneto, entre d’altres. També hi havia membres de la Comissió Europea, la UNESCO, el Comitè de les Regions i múltiples xarxes europees en les que participa el Govern de Catalunya. L’acte ha comptat amb la presència del president Carles Puigdemont, els eurodiputats Toni Comín, Clara Ponsatí i varis diputats catalans.

Knörr, que s’ha dirigit a l’audiència per primera vegada com a delegat en flamenc, francès, anglès, alemany, català i occità, ha subratllat que a Catalunya no hi ha cap “problema de convivència sinó que hi ha un conflicte polític i que cal trobar una solució”. “Des del màxim respecte per les idees de tothom, en qualsevol estat de dret és una exigència moral demanar i reclamar el respecte als drets fonamentals”, ha conclòs Knörr. El delegat ha remarcat la llarga tradició europeista de Catalunya i el poble català, i ha destacat que la Generalitat seguirà treballant des de Brussel·les per defensar els interessos de la ciutadania catalana davant les institucions europees.

DGUE
Beth Rodergas ha fet un concert durant la celebració a Brussel·les

El periodista i empresari català, Tatxo Benet, ha estat l’encarregat de fer una breu conferència en la que ha compartit el moment en què va prendre consciència del significat de l’11 de setembre i ha repassat com ha anat evolucionant la celebració de les diverses diades al llarg dels anys. “La força simbòlica del nostre 11 de setembre va lligada al sentiment de Catalunya com a nació, com a comunitat nacional diferenciada”, ha dit. Per acabar, Benet ha posat en valor la dimensió musical de Pau Casals, de qui enguany el Govern de Catalunya commemora el 50è aniversari del discurs que va pronunciar a les Nacions Unides. “No hi ha hagut cap català tan reconegut universalment com Casals qui va ser capaç d’unir la seva universalitat amb les arrels profundes catalanes”, ha afirmat Benet. “Unitat i perseverança és el que els catalans hauríem d’extreure del mestratge de Casals”, ha conclòs el periodista i empresari català a Brussel·les.

Finalment, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha destacat “el context de repressió en la celebració de la Diada a Brussel·les” i la necessitat de “denunciar l’existència d’exiliats i perseguits per raons polítiques”. A través de cites de Carner i Trabal , Borràs ha dit que “Europa és l’ideal que els catalans hem cultivat al llarg dels anys com a terra de llibertat i esperança” i ha afegit que “és aquella terra on milers de catalans han trobat refugi amb l’exili”. Per concloure, la presidenta del Parlament ha exposat que la història de Catalunya és “feta a base de grans desfetes com la de l’11 de setembre de 1714 però també de grans victòries inapel·lables com la de l’1 d’octubre de 2017”.

Per acabar la ronda de parlaments, el delegat Knörr ha convidat a pujar a l’escenari el president Carles Puigdemont, qui també ha destacat la figura de Pau Casals, especialment pel fet que reivindicava un país de pau, cultura i convivència. “L’11 de setembre va ser la victòria de la resiliència i som aquí perquè volem honorar tots els nostres avantpassats que van recollir el fil roig de l’11 de setembre de 1714, i per defensar que els nostres fills i filles visquin amb pau, puguin ser catalans i independents per preservar la nació”, ha conclòs Puigdemont.

L’esdeveniment ha finalitzat amb un aperitiu i un concert de la cantautora catalana Beth Rodergas, la qual ha interpretat algunes de les cançons més destacades del seu darrer àlbum anomenat ‘Origen’.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia