Delegació a l'Alt Pirineu i Aran

Diada Alt Pirineu i Aran 2021

Diada Nacional de Catalunya a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   11 setembre 2021 00:22

event_note Nota de premsa

Diada Nacional de Catalunya a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

L’acte ha posat en valor els espais naturals, l’excursionisme i la cultura com a tradicions de país

S’ha celebrat al Refugi del Gall Fer, al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu
El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, durant els parlaments institucionals
El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, durant els parlaments institucionals
Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. L’acte s’ha celebrat al Refugi del Gall Fer, a 1.700m d’alçada dins del cor del Bosc de Virós, al municipi d’Alins (Pallars Sobirà), i en una zona protegida dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

L’objectiu ha estat el de visualitzar la importància dels espais protegits, claus en la lluita contra el canvi climàtic, que en el nostre cas representen més del 40% del territori de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, així com la posada en valor de l’excursionisme com a eina de divulgació i conservació del patrimoni natural de Catalunya.

Ha estat un esdeveniment en que ha confluït el medi natural, l'associacionisme i la cultura, concretada amb la literatura i la música. En aquest sentit hem pogut gaudir de la conferència de l’escriptor pallarès Pep Coll, sota el títol Verdaguer, poeta i contrabandista, sobre Jacint Verdaguer, que fou considerat un revolucionari quan a finals del segle XIX va recórrer els Pirineus, des de l’Urgellet fins a l’Aneto, tot passant pel Pallars Sobirà. Igualment hem disfrutat de l’actuació musical del guitarrista Jordi Mestre, amb el nom artístic de Soul Mountain, qui ha interpretat les peces de Behind The Steps (de Jordi Mestre), God Bless The Child (Billie Holliday), The Sound (Jordi Mestre) i We Shall Overcome (popular afroamericana).

L’acte s’ha emmarcat en l’eix central dels actes del Govern per la diada, que és el 50è aniversari del discurs de Pau Casals davant l’Assembla General de l’ONU per reivindicar els valors de pau, justícia, llibertat del pobles, la cultura catalana i la fraternitat.

El delegat territorial del Govern, Ricard Pérez, ha reivindicat la vigència del missatge de Pau Casals i ha posat de manifest la necessitat de continuar la seva difusió, i que aquest valor de llibertat es concreti en una voluntat comú que perduri al llarg del temps, com a garantia de preservació de les tradicions populars del nostre país.

Finalment ha recordat que Catalunya és un país divers i plural, i l’Alt Pirineu i Aran ha de ser considerat en la seva especificitat en el procés de desenvolupament nacional.

L’alcalde d’Alins, Manel Pérez, ha agraït l’assistència dels presents i tot seguit ha manifestat la seva satisfacció per l’elecció d’un indret de gran bellesa com el Refugi del Gall Fer.

Per la seva banda, Lionel Pla, de l’Associació Esportiva Pallars, i en representació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha posat en valor els espais de muntanya i la necessitat de que se’n faci divulgació i que la natura sigui oberta a tothom.

Per finalitzar l’acte els assistents han entonat Els Segadors a peu dret.

L’acte s’ha organitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Alins i ha comptat amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Refugi del Gall Fer.

Tremp, 10 de setembre de 2021

4  

Imatges

Fotografia parlaments

Fotografia parlaments 211

Fotografia parlaments

Fotografia parlaments 150

Panoràmica de l'acte

Panoràmica de l'acte 256

Fotografia parlaments

Fotografia parlaments 335

1  

Fitxers adjunts

Díptic de la Diada

Díptic de la Diada
PDF | 2033

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia