Drets Socials

Inauguració

Consellera Violant Cervera: "El nou model d'autonomia personal ha d'adaptar les necessitats a la realitat territorial"

query_builder   12 setembre 2021 15:53

event_note Nota de premsa

Consellera Violant Cervera: "El nou model d'autonomia personal ha d'adaptar les necessitats a la realitat territorial"

  • La consellera de Drets Socials ha inaugurat el Centre de dia del Centre Municipal de Servei Socials de Golmés, un servei d’acollida diürn i d’assistència integral a les activitats de la vida diària del municipi
Inauguració Centre de Serveis de Golmés


La consellera Violant Cervera ha inaugurat el Centre de dia del Centre Municipal de Servei Socials de Golmés (Pla d’Urgell), acompanyada de l’alcalde del municipi, Jordi Calvís; del director dels Serveis Territorials del Departament de Drets Socials, Joan Segura; i del delegat del Govern, Bernat Solé. Durant la visita, Cervera ha destacat que “els serveis que ofereix el centre han de permetre a les persones que ho necessiten viure amb plena autonomia, al seu municipi, a casa seva”. Aquests centres “ajuden a conciliar la vida personal i familiar amb la cura de la gent gran”, assegura la consellera.

 

Cervera també ha explicat que aquesta legislatura, “l’objectiu del departament és treballar per un nou model d’autonomia personal que adapti les necessitats de les persones a la realitat territorial”. La titular de Drets Socials ha afegit que, “Catalunya no és res sense el seu territori” i que “l’únic que no pot permetre’s un país és deixar les persones enrere”.

 

L’equipament és un servei d’acollida diürn, d’assistència integral a les activitats de la vida diària, per a persones vàlides, amb dependència o necessitats especials i depèn de l’Ajuntament de Golmés, amb gestió delegada a la Fundació Residom de Juneda. El consistori ha invertit uns 35.000 € a habilitar aquest espai.

 

Al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES) del Departament de Drets Socials s’hi ha inscrit el Servei de Menjador Servei de Menjador Servei de Menjador per a gent gran i per a persones amb necessitats socials, que és un servei de suport als serveis socials especialitzats.

 

Entre les prestacions i activitats que ofereix el Centre de Serveis Golmés, no inscrites al RESES, el centre oferirà acollida i convivència diürna, atenció personal integral i readaptació a les activitats de la vida diària i hàbits d’autonomia, manteniment de les funcions físiques i cognitives, dinamització sociocultural, higiene personal, fisioteràpia i rehabilitació, assistència psicològica i gestió d’ajudes socials, atenció familiar, suport en temes sanitaris, entre altres serveis complementaris.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia