Justícia, Drets i Memòria

.

Eneko Barbería, nou director de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya

query_builder   13 setembre 2021 15:34

event_note Nota de premsa

Eneko Barbería, nou director de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya

  • L’actualització de la normativa interna, el reforç de les unitats de valoració forense integral i la consolidació del lideratge de l’Institut, entre els objectius que es planteja assolir
.

Eneko Barbería s’ha proposat en el nou càrrec millorar el servei públic de la justícia portant a terme canvis organitzatius que són del tot necessaris. Entre els canvis que cal afrontar els propers anys hi ha l'actualització de la normativa de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), el reforç de les unitats de valoració forense integral i la consolidació del lideratge de l'Institut en l’ús de noves metodologies, la generació de coneixement i la formació sanitària especialitzada.

Eneko Barbería Marcalain ha estat nomenat director de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya. Barbería substitueix en el càrrec Aina Maria Estarellas, a la qual el Departament de Justícia vol agrair la feina feta al capdavant de l’Institut.

Eneko Barbería és llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Saragossa i postgrau en valoració medicolegal del dany a la persona per la mateixa universitat.

Té una dilatada experiència laboral en el camp de la medicina forense. Ha treballat com a metge forense titular de l’Agrupació de Forenses de Reus-Institut de Medicina Legal de Catalunya, ha estat subdirector de la divisió Barcelona Comarques de l’IMLCFC en diferents etapes de la seva carrera professional, i també ha exercit com a metge forense assessor del Ministeri de Justícia.

El nou director de l’Institut de Medecina Legal i Ciències Forenses de Catalunya també ha publicat més d’un centenar d’articles científics i llibres relacionats amb la recerca en l’àmbit de la medicina forense.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia