Visita Escola Tanit

 

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Educació, han visitat aquest migdia l’Escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet, amb motiu de l’inici del curs escolar
  • Pere Aragonès defensa “la força transformadora” de l’educació, que “és una de les principals eines per lluitar contra les desigualtats”
  • El conseller Gonzàlez-Cambray destaca “la normalitat i sense incidències destacades” amb la qual s’ha iniciat el curs escolar

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat aquest migdia l’Escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet, amb motiu de l’inici del curs escolar. Aragonès ha agraït als responsables del centre “la professionalitat de mestres i professors i professores i la resiliència i esforç de les famílies i també dels alumnes, que han permès vèncer les dificultats derivades de la pandèmia i tancar amb bona nota”. “Les escoles han esdevingut un èxit social i educatiu”, ha declarat el president.

El cap del Govern ha assegurat que “la comunitat educativa ens ha ensenyat que amb voluntat, aptitud, empenta i compromís, les situacions més complexes es poden superar de forma exemplar”. Per això s’ha mostrat convençut que “aquest curs que avui comencem tornarà a ser un curs modèlic en aquest sentit”. I ha tornat a fer de nou una crida a la vacunació, perquè “és la millor eina que tenim per protegir-nos i per recuperar la normalitat a tants espais com més millor i el més aviat possible, també als centres educatius”.

El president ha destacat la “força transformadora” que té l’educació, i que, ha dit, ha de ser entesa com un  “bé comú” i “una peça clau pel desenvolupament humà”. Per això,  Pere Aragonès ha assegurat que l’escola és fonamentalment “una escola de ciutadania” un punt de trobada de nens i nenes que, “amb procedències i contextos diferents, han de tenir les mateixes oportunitats per a créixer i aprendre plegats i en igualtat de condicions”.  “L’escola és una de les principals eines que tenim per lluitar contra les desigualtats i promoure l’equitat”, ha defensat.

El conseller d’Educació, per la seva banda, ha manifestat que “avui és un dia important per al país, el primer dia del curs 21-22, perquè quan batega una escola batega la societat. És un dia amb les motxilles carregades d’emoció, de retrobaments, de felicitat, de somriures, de paraules a les aules i, per tant, avui omplim les aules de vida”.

Gonzàlez-Cambray ha posat en valor que “avui hem obert els 5.470 centres educatius amb normalitat, sense incidències destacades. Un milió i mig de nens, nenes i joves han començat al curs”. I ha volgut fer un esment a la situació d’Alcanar “on aquests darrers dies el professorat de forma voluntària ha tret l’aigua dels centres, i avui han pogut començar les classes. Per tant, un reconeixement a la tasca dels docents d’Alcanar”.

El president i el conseller han visitat l’Escola Tanit, un centre que treballa per projectes, i amb metodologies d’aprenentatge significatives, com ara el projecte Magnet i la xarxa de competències bàsiques. Forma part del programa Magnet, que suposa una aliança amb una institució d’excel·lència que permet al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat. En aquest cas, el centre té aliança amb l'Institut de Ciències del Mar per promoure els projectes científics.

Han participat també en la visita l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, així com la directora del centre, Montse Ruiz.

3  

Imatges

Visita Escola (1)

Visita Escola (1) 1377

Visita Escola (2)

Visita Escola (2) 1360

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 867