Bombers

A prova de foc

En marxa la nova convocatòria de 250 noves places de Bombers/res de la Generalitat

query_builder   14 setembre 2021 11:15

event_note Nota de premsa

En marxa la nova convocatòria de 250 noves places de Bombers/res de la Generalitat

  • Des d’avui i fins el 13 d’octubre es poden presentar les sol·licituds per participar a la tercera convocatòria de 250 places de bombers i bomberes que la DGPEIS realitza de forma consecutiva
  • També s’ha publicat una convocatòria de 7 inspectors/res de l’escala superior del cos de Bombers de la Generalitat i convocatòries internes de caporal/a, sergent/a i oficial/a
  • Interior ha engegat una campanya publicitària, “A prova de foc”, per promoure la inscripció de dones a la nova convocatòria de Bombers/res
A prova de foc

Ahir es van publicar diverses convocatòries de personal per al Cos de Bombers de la Generalitat, la més destacada de les quals és la convocatòria de 250 places de la categoria de bomber/a de l’escala bàsica. Des d’avui ja es poden presentar les sol·licituds i el termini finalitzarà el proper 13 d’octubre de 2021.

Es tracta de la tercera convocatòria de 250 places de bombers i bomberes realitzada de forma consecutiva per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). En aquesta mateixa línia, està previst que l’any vinent la DGPEIS publiqui una nova convocatòria de 250 places més per tal d’arribar a les 1.000 noves places de la categoria de bomber/a, un compromís dels darrers acords de condicions laborals per tal de dimensionar el cos de Bombers de la Generalitat segons l’establert al projecte Bombers 2025.

Procés selectiu de la nova convocatòria

La informació, terminis, requisits i fases del procés selectiu es poden consultar en l’enllaç interior.gencat.cat/festebombera . El procés consta de  dues fases: d’una banda, la primera, d’oposició, està formada per diverses proves, com són coneixements i test d’avaluació psicològica de la personalitat; realització d’exercicis físics (cursa de llançadora, circuit d’agilitat, exercici aquàtic, pressió sobre banc i pujada de corda); prova d’ofici; avaluació psicològica competencial; prova mèdica, i  coneixements de llengua catalana i castellana.

D’altra banda, la segona fase, de concurs, valorarà el temps de serveis prestats a la Generalitat de Catalunya en la categoria de bomber/a; els serveis prestats en qualsevol altra administració en la mateixa categoria; el temps prestat com a bomber voluntari o com a auxiliar forestal o altres categories similars de rellevància operativa i adscripció a la DGPEIS, entre d’altres.

El procés selectiu continuarà amb la fase formativa, que consisteix en un curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb una durada de 700 hores lectives i, finalment, la fase de pràctiques, quan els i les aspirants hauran de realitzar 600 hores de pràctiques de servei efectiu en parcs de bombers i/o altres instal·lacions de la DGPEIS.

Altres convocatòries publicades: inspector/a, oficial/a, sergent/a i caporal/a

Aquesta, però, no serà l’única convocatòria de personal que està realitzant la DGPEIS. També ahir se’n van publicar d’altres, com la convocatòria de 7 places d’inspector/a de l’escala superior, 3 de torn lliure i 4 de promoció interna. Les sol·licituds d’aquesta convocatòria també es poden lliurar des d’avui i fins el proper 13 d’octubre.

Els aspirants a inspector/a dels Bombers de la Generalitat hauran de superar una primera fase d’oposició amb proves de coneixements, proves físiques, una prova de gestió operativa, la prova mèdica i, finalment, una prova de coneixements de llegua catalana i castellana. Un cop superada aquesta fase, realitzaran la fase de concurs que donarà pas al curs selectiu a l’ISPC.

Les altres convocatòries, de caire intern, són de 104 places de caporal/a, 57 de sergent/a i 50 d’oficial/a del Cos de Bombers de la Generalitat.

“A prova de foc”, una campanya publicitària per promoure la inscripció de dones a la nova convocatòria

La convocatòria de 250 places de bombers/res compta amb el reforç d’una campanya publicitària amb l’objectiu de fomentar-ne la participació de dones. Sota el lema “A prova de foc”, la campanya, engegada per Interior amb la col·laboració de la Direcció General de Difusió del Govern, es difondrà per diversos suports, mitjans i xarxes socials. També anirà acompanyada per testimonis de bomberes i bombers per explicar les motivacions que els han dut a ser bomberes, el seu dia a dia a la feina, i els valors que acompanyen la seva tasca, uns valors i motivacions que comparteixen homes i dones, i que s’allunyen de l’estereotipada imatge de la feina del bomber com una feina eminentment física.

1  

Imatges

Campanya "A prova de foc"

Campanya "A prova de foc" 348

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia