Empresa i Treball

emt

Lluís Juncà: "Amb aquestes eines hem de ser capaços de construir una visió com a país i això requerirà coratge"

query_builder   14 setembre 2021 14:30

event_note Nota de premsa

Lluís Juncà: "Amb aquestes eines hem de ser capaços de construir una visió com a país i això requerirà coratge"

EMT
  • El director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball ha participat en la presentació dels Indicadors de Progrés i Benestar, nou sistema de la Cambra de Barcelona per avaluar el creixement del país qualitativament

 

El director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball, Lluís Juncà, ha assegurat que “constatem que estem al final d’un paradigma: que l’economia vagi bé no significa que tot vagi bé i per aquest motiu necessitem canviar”. El director general ha afegit que “sense nous indicadors no tindrem informació per traçar una nova estratègia” i ha destacat que “amb aquestes eines hem de ser capaços de construir una estratègia, una visió com a país, i això requerirà coratge.

Juncà ha fet aquesta declaració en la cloenda de la jornada de presentació dels Indicadors de Progrés i Benestar, una iniciativa de la Cambra de Barcelona per avaluar el creixement del país posant l’èmfasi en el vessant qualitatiu.

Una visió qualitativa de les economies

Els Indicadors de Progrés de Benestar són un conjunt de variables que volen superar un esquema d’anàlisi purament quantitatiu del creixement de les economies. Així, el sistema creat per la Cambra de Barcelona va més enllà del Producte Interior Brut i, malgrat tenir-lo en compte, identifica i analitza d’altres valors clau al voltant de quatre grans blocs: progrés, benestar, sostenibilitat i qualitat del creixement.

Així, sota aquests criteris, si bé Catalunya ha experimentat un progrés econòmic notable, segons la Cambra de Barcelona encara té recorregut en matèria de salaris, nivell de consum, sostenibilitat o progrés tecnològic, entre d’altres qüestions; una bretxa respecte als cinc principals estats fundadors de la Unió Europea (Alemanya, França, Itàlia, els Països Baixos i Bèlgica) a la qual s’hi han afegit darrerament els efectes de la pandèmia. Tanmateix, des de la Cambra esperen que els plans de reforma i recuperació aprovats arran de la crisi del coronavirus es puguin aprofitar i Catalunya superi els seus dèficits.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia