Cultura

Arcadi Oliveres

L'Arxiu Nacional rep el llibre de condol d'Arcadi Oliveres

query_builder   15 setembre 2021 12:13

event_note Nota de premsa

L'Arxiu Nacional rep el llibre de condol d'Arcadi Oliveres

  • La consellera Garriga i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès participaran en l’acte de dipòsit del llibre, impulsat per l’Ajuntament i la Universitat de la Pau (UNIPAU), i testimoni de l’estima ciutadana pel professor i l’activista social
Arcadi Oliveres

Demà, dijous 16 de setembre, a les 19 hores, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyarà l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, en el lliurament a l’Arxiu Nacional de Catalunya del llibre de condolences obert per l’Ajuntament de Sant Cugat tot just després del traspàs d’Arcadi Oliveres i Boadella (1945-2021).

Sota el títol “En Record. Arcadi Oliveres”, el volum s’obre amb les signatures del president de la Generalitat Pere Aragonès i la seva vídua Janine Künzi. És un document en el qual les autoritats locals, els familiars, els seus veïns i amics han deixat constància de la seva adhesió personal a un activista social i professor molt estimat. Arcadi Oliveres residia a Sant Cugat, ben a prop de la seu del mateix Arxiu Nacional.

El llibre va restar durant algun temps al vestíbul de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i després va ser cedit a la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU), entitat que presidia l’Arcadi Oliveres, amb seu a la mateixa ciutat.

El passat 1 de març, conscient del valor del seu llegat documental, Arcadi Oliveres, ja greument malalt, va decidir fer lliurament del seu arxiu personal, aplegat en 26 caixes de trasllat, al centre arxivístic, en un acte de caràcter privat, també en presència de l’alcaldessa i l’aleshores consellera de Cultura, Àngels Ponsa. Dies més tard, també va signar amb una dedicatòria coratjosa, des de casa seva, en el llibre d’honor de l’arxiu. El llibre de condol impulsat per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, s’afegeix ara, doncs, com a colofó a aquest conjunt documental.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre la trajectòria personal d’Arcadi Oliveres i el contingut del fons documental lliurat a la Generalitat de Catalunya. Cal recordar que Oliveres ha rebut recentment, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Generalitat i ha estat nomenat fill predilecte de Sant Cugat.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia