Servei Català de Trànsit

Setmana Mobilitat

El Servei Català de Trànsit se suma a la Setmana de la Mobilitat

query_builder   16 setembre 2021 09:19

event_note Nota de premsa

El Servei Català de Trànsit se suma a la Setmana de la Mobilitat

El Servei Català de Trànsit (SCT) participa en la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre i que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric i també pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Enguany la Setmana té per lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

En concret, l’SCT se suma a la iniciativa amb la realització de cinc parcs d’educació viària de bicicletes a Badalona, Girona, Lleida, Salt i Tarragona, una activitat amb la qual es promouen actituds responsables, cíviques i saludables en la mobilitat entre els més joves.

El foment de la mobilitat sostenible i segura és imprescindible per millorar la seguretat viària d’ara i del futur. En aquest context, el Govern va aprovar a principis d’any el Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030. L’objectiu principal d’aquest documentimpulsat pel Departament d’Interior, amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, és garantir la transició cap a una mobilitat més segura i, al mateix temps, sostenible, saludable, connectada i automatitzada a tot Catalunya.

En paral·lel,  l’SCT també dona suport al Dia mundial sense cotxes que se celebrarà el 22 de setembre. La celebració d'aquest dia posa de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles privats de motor a la ciutat per tal de reduir també de manera important la contaminació ambiental, tant de l'aire com del soroll, i millorar de la qualitat de vida de tothom, a la vegada que recuperar els carrers com a espais de gaudi per a la ciutadania. Per això, l’SCT promocionarà a través de les xarxes socials el no ús del vehicle privat aquest dia i la utilització  del transport públic o d’altres models de desplaçament com ara la bicicleta o anar a peu.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia