Drets Socials

vacunacio residenceis

La vacunació de dosis addicionals contra la COVID a residències engega una nova fase en la immunització contra la malaltia a Catalunya

Violant Cervera: "La dosi addicional de la vacuna ajudarà a acabar de mitigar els efectes de la pandèmia en les residències"

query_builder   17 setembre 2021 16:32

event_note Nota de premsa

La vacunació de dosis addicionals contra la COVID a residències engega una nova fase en la immunització contra la malaltia a Catalunya

Violant Cervera: "La dosi addicional de la vacuna ajudarà a acabar de mitigar els efectes de la pandèmia en les residències"

 

 

hospitalet

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, han visitat aquest migdia la residència de gent gran Feixa Llarga de l’Hospitalet. Aquest centre ha començat avui a inocular una dosi addicional de la vacuna contra la Covid-19 a les persones usuàries, després que les autoritats sanitàries aprovessin ahir l’administració d’una tercera dosi entre el col·lectiu de persones grans que viuen en residències. Josefa Pérez, la primera persona vacunada contra la Covid-19 a Catalunya, ha estat també la primera en rebre aquesta dosi addicional.

A banda d’aquesta residència de l’Hospitalet, els departaments de Drets Socials i Salut han iniciat avui l’operativa en 4 centres més a la ciutat de Barcelona, a l’Alt Pirineu i Aran, a l’Àrea Metropolitana Nord i l’Àrea Metropolitana Sud. A partir de la setmana que ve s’estendrà de forma generalitzada arreu del país per arribar al conjunt de persones grans que viuen en residències.

En el decurs de la visita, la consellera Cervera ha remarcat la importància de la vacunació en aquests equipaments, tant entre les persones usuàries com dels treballadors i les treballadores. Cervera ha explicat que l’administració de la tercera dosi es farà en residències de gent gran i també entre les persones usuàries dels centres de dia que estan integrats en residències, “a posterioritat, anirem ampliant el ventall amb la resta de centres de dia i la resta de la gent gran”.

Estem convençuts que la dosi addicional de la vacuna ajudarà a acabar de mitigar els efectes de la pandèmia en les residències. Per sort, amb majoria dels usuaris amb la segona vacuna, aquesta cinquena onada ha estat menys crua que no pas la primera. Agraïm moltíssim als usuaris que es vacunen, així com al servei de salut i, evidentment, als treballadors, per aquesta coordinació”, ha destacat la consellera.

Per la seva banda, la secretària de Salut Pública ha remarcat que “avui comença una nova fase de la vacunació a Catalunya”, en referir-se a aquest procés de vacunació a les residències. A més, també s’espera administrar la tercera dosi a la totalitat del grup de persones que tenen condicions de molt alt risc de patir complicacions per la COVID, com ara persones amb immunosupressió, trasplantades, etc. En total, es calcula que aquest grup el formen altres 40.000 persones i fins ara ja s’han vacunat gairebé 4.000, majoritàriament amb la vacuna Moderna.

Cabezas ha valorat com a positiu que aquesta nova fase de la vacunació servirà per donar sortida a l’estoc de vacunes existent actualment a Catalunya. “La vacunació als residents es va aprovar ahir: tenim moltes vacunes, tenim els professionals i la integració sociosanitària, del sistema de salut i social, és total i constant, fet pel qual era fàcil començar ja”, ha emfatitzat Cabezas abans refermar un missatge: “Sempre volem poder utilitzar el millor possible totes les dosis que tenim i aquesta fase suposa una molt bona utilització”.

Per últim, la secretària de Salut Pública ha reiterat la crida a la vacunació de qui encara no ho ha fet, tot i el fet que Catalunya sigui uns dels països del seu entorn amb una cobertura de vacunació més elevada. “Vacunem els set dies de la setmana, a molts punts de vacunació. Oferim la màxima accessibilitat a tota la població, arreu”, ha subratllat.

Segons les darreres dades disponibles, el 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,1% tenen la pauta completa.

La residència pública Feixa Llarga és un centre classificat com a verd, amb 75 residents, el 97,3% amb pauta completa. Pel que fa a professionals, el 88% tenen la pauta completa i un 90% la primera dosi.

2  

Imatges

Vacunació a la residència Feixa Llarga

Vacunació a la residència Feixa Llarga 383

La consellera Cervera amb Josefa Pérez

La consellera Cervera amb Josefa Pérez 248

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia