Servei Català de Trànsit

Peatge La Roca

Balanç de les mesures especials de trànsit de retorn per minimitzar les afectacions viàries

Les mesures de l'SCT han ajudat a reduir les retencions ja que respecte al mateix cap de setmana del 2019 hem tingut un 58% menys de cues

query_builder   20 setembre 2021 10:10

event_note Nota de premsa

Balanç de les mesures especials de trànsit de retorn per minimitzar les afectacions viàries

Les mesures de l'SCT han ajudat a reduir les retencions ja que respecte al mateix cap de setmana del 2019 hem tingut un 58% menys de cues

El Servei Català de Trànsit en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra ha disposat els dos últims caps de setmana una sèrie de mesures especials de circulació i ordenació del trànsit per a aquest diumenge per minimitzar les afectacions viàries del trànsit de retorn, posant èmfasi en les autopistes amb més demanda des de l’alliberament dels peatges del passat 1 de setembre. 

Després d’analitzar les dades i centrant-nos en l’AP-7, observem que el trànsit ha millorat notablement amb l’aplicació de les diferents mesures especials de circulació i ordenació del trànsit programades.

El primer cap de setmana després de l’alliberament dels peatges el passat 1 de setembre les retencions van arribar fins als 37 km al tram nord de l’autopista i fins als 23,5 km al tram sud, en aquest cas agreujades per un accident que va provocar restriccions de circulació.

El següent cap de setmana, ja amb mesures instal·lades, les retencions es van contenir amb màxims de 20 km al sud i 19 km al nord, on també es va produir un accident greu que va provocar restriccions.

Aquest tercer cap de setmana les retencions màximes han estat de 7 km al nord i 5 km al sud i s’ha pogut apreciar que aquestes retencions no eren d’aturades completes sinó de trànsit dens. Durant el mateix cap de setmana comparable del 2019 les retencions van arribar fins al 17 km al nord i no tenim dades significatives al sud.

En conseqüència, les mesures han contribuït a retornat a la situació d’abans de l’alliberament de peatges i fins i tot han ajudat a reduir les retencions ja que respecte al mateix cap de setmana del 2019 hem tingut un 58% menys de cues que el 2019. Si ho comparem amb el cap de setmana anterior hem tingut 63% menys de cues al nord i un 75% menys de cues al sud.

Segons el director de l’SCT, Ramon Lamiel, “les mesures funcionen però és evident que mai podran deixar sense retencions unes vies que sempre n’han tingut i en tindran quan es concentra en només 4 hores el retorn de més de 250.000 vehicles”. En aquest sentit, ahir diumenge van tornar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona 264.000 vehicles, un 1% més dels previstos, i aquest retorn es va concentrar especialment entre les 17.00 i les 21.00 h.

Malgrat l’activació de totes aquestes mesures, el Servei Català de Trànsit insta novament a que s’accelerin les tasques de desmantellament de les infraestructures dels peatges per donar continuïtat a la capacitat de tres carrils de l’autopista i, en aquest sentit, es demana que Foment actuï amb la mateixa celeritat que Territori.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia