Direcció General de Comunicació

ciberseguretat

El Govern enforteix el model de ciberseguretat dels departaments

query_builder   21 setembre 2021 14:27

event_note Nota de premsa

El Govern enforteix el model de ciberseguretat dels departaments

  • Tots els departaments hauran de disposar d’una organització de ciberseguretat, que inclourà un Comitè de Ciberseguretat i Protecció de Dades (CCPD) i diverses figures, entre les quals destaca una persona responsable d’aquesta matèria

 

  • L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya és l’organisme transversal que lidera aquest àmbit

El Govern ha aprovat la Política de ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya, que estableix els principis, la normativa aplicable i el model organitzatiu de govern i gestió d’aquesta matèria, liderada per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

 

El document estratègic estableix que tots els departaments hauran de disposar d’una estructura bàsica formada per una persona responsable de Seguretat de la Informació o Responsable de Ciberseguretat (RSI) i un Comitè de Ciberseguretat i Protecció de Dades (CCPD). Les instruccions pel que fa a la creació d’aquests comitès i els models organitzatius s’hauran d’implementar en el termini d’un any.

 

Aquest document forma part de l’Estratègia de ciberseguretat de Catalunya i s’emmarca com a peça rellevant del model de ciberseguretat establert al Decret 76/2020, de 4 d'agost, d'Administració digital, per garantir la seguretat dels actius tecnològics i dels serveis digitals, així com la protecció dels usuaris dels sistemes, i per generar una cultura de la ciberseguretat. Així doncs, aquesta Política de ciberseguretat s’aplicarà a l’Administració de la Generalitat, als organismes que composen el sector públic i a aquelles entitats que tracten la informació titularitat de la Generalitat.

 

Ciberseguretat, una prioritat estratègica

 

Davant l’increment dels ciberatacs, la ciberseguretat ha esdevingut una prioritat estratègica. El Govern considera que les ciberamenaces són un autèntic risc per a l’economia, la societat digital i per a la ciutadania, i que un país digitalment avançat necessita d’un servei de ciberseguretat públic liderat i desplegat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia