Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   21 setembre 2021 14:28

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament d'Igualtat i Feminismes

 

Núria Vergés i Bosch, directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els treballs

 

Nascuda a Igualada l’any 1976.

 

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, diplomada en periodisme de conflictes, DEA-Màster en Ciències Polítiques i Socials per la UPF, Màster en Polítiques Públiques i Socials per la UPF i la JHU, i doctora en Societat de la Informació i del Coneixement per la UOC-In3.

 

Ha treballat en diverses universitats i centres de recerca catalans i internacionals. Professora del Departament de Sociologia de la UB (2011-2021) i directora de la Unitat d’Igualtat de la mateixa Universitat (2021), també ha estat Investigadora de l’Institut In3-UOC (2009-2012), del CIIMU (2006), de l’IGOP (2007) i de la UPF (2001-2005), entre altres.

 

Ha estat professora i investigadora visitant a universitats com la Trinity College Dublin, la Universitat de Buenos Aires, la universitat de Sao Paulo, la universitat de Konstanz i la Universitat de l’Ulster.

 

Membre del grup de recerca COPOLIS i de l’Institut interuniversitari d’estudis de dones i gènere (IIEG), ha impartit docència de grau i màster sobretot en sociologia, estudis de dones i gènere, ciències polítiques, ciències del treball, comunicació i criminologia.

 

També es defineix com a feminista i activista tecnosocial.  Ha participat i col·laborat amb diverses entitats i col·lectius feministes i per la transformació social. Entre altres, destaquen la col·lectiva sobre gènere i TIC Donestech, l’Associació de dones per la recerca i l’acció, Simref, Ca la Dona, FxI, AMIT, La Base, Telenoika o Riereta.

 

Els seus temes d’investigació i acció se centren en l’àmbit del gènere i els treballs, la relació gènere i TIC, l’Estat del Benestar i les polítiques públiques i familiars, les violències masclistes i les metodologies feministes. En relació amb totes aquestes temàtiques, ha publicat multitud d’articles i  llibres i ha participat i liderat diversos projectes, recerques, actes i altres accions relacionades.

 


 

Departament de Salut

 

Azucena       Carranzo      Tomás, directora general d'Ordenació i Regulació Sanitària

 

Nascuda a Lleida l’any 1971.

 

És llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1997) i especialista en Medicina Familiar i Comunitària. És també graduada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya (2016), i Màster en Gestió i Organització de Serveis Sanitaris (EADA. Fundació Dr. Robert, UAB, 2001) i Executive Master in Public Administration (ESADE, 2006-2008).

 

En l’àmbit sanitari, va començar la seva carrera com a metge intern resident de Medicina Familiar i Comunitària a l’Hospital Vall d’Hebron i ABS Carmel (1998-2001). Del 2001 al 2002 va treballar com a metgessa adjunta a l’àrea de suport d’urgències del Consorci Sanitari Integral i, del 2003 fins al 2021, com a  metgessa de família del Centre d’Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi de Barcelona, tasca que del 2020 al 2021 ha compaginat com a metgessa responsable de l’Oficina de Residències Barcelona al Consorci Sanitari de Barcelona.

 

En l’àmbit acadèmic, ha exercit de professora i tutora docent del Màster de Gestió de Serveis Sanitaris i Socials-GESAPH (2004-2021) i com a professora associada a la Universitat Autònoma Barcelona (2009-2021).

 

D’altra banda, ha treballat de consultora en el projecte de Desenvolupament del Model Sanitari a la República Dominicana (2018) i de consultora en el projecte de creació i implementació del protocol d’atenció a persones migrants en fluxos massius a Mèxic, a més de ser experta en situacions de contingències sanitàries (Comitè Migration European Union Expertise 2021).

 

Departament de Justícia

 

Vicenç Villatoro Lamolla, director del Memorial Democràtic

 

Nascut a Terrassa el 1957.

 

És escriptor i periodista i té una llarga experiència com a gestor cultural. En l’àmbit periodístic, ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, l’Avui i TV3. A El Correo Catalán va ser cap de la secció de cultura i espectacles. Va ser director de l’Avui (1993-1996), cap de la secció de cultura de TV3 i director i presentador dels programes Trossos i Crònica 3. També ha estat presentador del programa Millenium i De llibres, al Canal 33. Entre 2002 i 2004 va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

 

Com a escriptor, ha publicat una dotzena de novel·les, entre les quals, Evangeli gris, Memòria del traïdor, La claror de juliol, Hotel Europa i La ciutat del fum. Ha obtingut alguns dels principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta i Carlemany. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, el francès, l’alemany i l’italià. També ha publicat llibres memorialístics, com ara L’ofici de mirar o De part del pare, de poesia, de divulgació i d’assaig polític.

 

Villatoro ha estat director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997-2000); director de l’Institut Ramon Llull (2010-2013); director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2014-2018) i director de la Fundació Ramon Llull (2010-2021).

 

El Memorial Democràtic és una institució que té com a missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya entre 1931 i 1980. Aquest període històric comprèn la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura franquista i transició a la democràcia.

 

Aquesta institució posa especial èmfasi en la recuperació de la memòria de les víctimes per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, així com en la repressió perpetrada per la dictadura franquista a persones i col·lectius (incloent-hi la llengua i la cultura catalanes), l’exili i la deportació.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia