President

El president Aragonès durant el lliurament dels Premis Literaris de Girona (foto: Paco J. Muñoz)

President Aragonès: "Estem compromesos, i és una autoexigència, a enfortir la nostra llengua i la nostra cultura"

query_builder   21 setembre 2021 22:36

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Estem compromesos, i és una autoexigència, a enfortir la nostra llengua i la nostra cultura"

  • El cap de l’Executiu aposta per una “renaixença cultural” a l’acte de lliurament dels Premis Literaris de Girona
El president Aragonès durant el lliurament dels Premis Literaris de Girona (foto: Paco J. Muñoz)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat avui el compromís del Govern amb la llengua i la cultura catalana afirmant que “estem compromesos, i és autoexigència, a enfortir la nostra llengua i la nostra cultura”. El cap de l’Executiu ho ha afirmat durant l’acte de Lliurament dels Premis Literaris de Girona, on ha afegit que la llengua i la cultura “han permès que avui segueixi viva la nostra personalitat nacional”.  “Han estat el que ha unit la societat catalana, que li ha donat continuïtat i ha enfortit el nostre projecte col·lectiu”, ha conclòs.

Durant la seva intervenció, ha reivindicat els “nous talents” de la literatura catalana, així com “la riquesa” de la cultura. De totes maneres, ha instat a no caure en el “cofoisme” i ha apostat per iniciar una “renaixença cultural” perquè “en moments complexos com avui en que tenim eines per obrir una nova etapa de país amb ambició política de fer un estat independent, cal enfortir el que ens ha fet ser una nació, que és la nostra llengua i cultura”. El cap de l’Executiu també ha reconegut que des del Govern “hem de dedicar esforços al sector audiovisual català” i ha recordat que s’impulsarà el Pacte Nacional per la Llengua.

El president de la Generalitat ha estat l'encarregat de lliurar el Premi Prudenci Bertrana de Novel·la, que en aquesta edició ha estat atorgat a Tània Juste per Amor a l’art. L’han acompanyat la presidenta de la Fundació Prudenci Bertrana, Mariàngela Vilallonga, i l'editora Glòria Gasch.