Economia i Hisenda

COMUNICAT

query_builder   23 setembre 2021 09:16

event_note Nota de premsa

COMUNICAT

El Departament d’Economia i Hisenda desmenteix rotundament la informació que publica el diari La Vanguardia en què s’afirma que “La Conselleria d’Economia planteja apujar patrimoni i gravar més l’empresa familiar”. Tal com va anunciar ahir el conseller Jaume Giró en una entrevista a Catalunya Ràdio la pressió fiscal no augmentarà a Catalunya amb els propers pressupostos de la Generalitat, així com tampoc hi ha intenció que ho faci els pròxims anys. La portada, l'editorial i la notícia que publica La Vanguardia són una interpretació interessada del contingut d’un document tècnic i donen com a fets inamovibles unes opinions tècniques en matèria fiscal que no responen a l’estratègia política del Govern.

El document a què fa referència la informació no és el full de ruta ni el programa d’acció  de la política fiscal del Govern, que és, en qualsevol cas, assolir la sobirania fiscal plena perquè la Generalitat pugui gestionar tots els tributs generats a Catalunya i garantir una redistribució justa i equilibrada a la societat. El text s’emmarca exclusivament en l’intercanvi d’opinions que el president de la Comisión de Expertos para la reforma del sistema tributario va demanar a les comunitats sobre cinc àmbits concrets i en el marc de l’elaboració del Libro blanco sobre la reforma tributaria. No correspon ni representa la política fiscal del país. El programa de propostes i mesures en matèria econòmica i fiscal de la Conselleria per a Catalunya serà el que es plasmi en la futura llei de Pressupostos i en altres lleis i normatives específiques que anunciï i posi en marxa el conseller Giró.

En cap cas, des del Govern no es defensa augmentar la pressió fiscal a Catalunya, sinó que les opinions aportades en l’àmbit tècnic apunten la necessitat de mantenir els impostos mediambientals propis que ja té actius la Generalitat i blindar l’autonomia impositiva, davant les mostres de recentralització d’impostos que impulsa el Govern espanyol, com en el cas de l’avantprojecte de llei estatal de residus.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat

Comunicat
PDF | 79

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia