Incasòl

Imatge del centre cultural

Construcció d'un nou accés adaptat al centre cultural La Sala a Sant Salvador de Guardiola

query_builder   23 setembre 2021 11:50

event_note Nota de premsa

Construcció d'un nou accés adaptat al centre cultural La Sala a Sant Salvador de Guardiola

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres de construcció d’un nou accés adaptat al centre cultural “La Sala”, al terme municipal de Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages.

L’Ajuntament, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori i l’INCASÒL són el promotors de l’obra que forma part del programa “Reviure les velles ciutats”. L’obra tindrà un cost de 58.628,04€ (IVA inclòs) aportats per la Generalitat, 42.000,00 € (IVA inclòs), i l’Ajuntament,16.628,04€ (IVA inclòs). Serà executada per Construccions Germans Clotet i es preveu que finalitzi a mitjans del mes de desembre.

L’obra consistirà en construir una rampa des del carrer de la Creu de 1,50 metres d’amplada i un 10% de pendent, per a accedir a l’edifici per la part lateral dreta aprofitant una de les finestres existents que es convertirà en la porta d’accés.

Està previst que l’Ajuntament reurbanitzi el carrer de la Creu amb una plataforma única eliminant el desnivell entre la vorera i la calçada. D’aquesta manera l’accés a la rampa des del vial serà adaptat.

El local de La Sala es va inaugurar l’any 1912 i substituí l’antic Casino La Unió, situat a l’actual carrer Pesarrodona. Es tracta d’un edifici d’inspiració modernista en forma de “L”. En una de les ales s’ubica la sala polivalent (teatre, sala de reunions i de ball) i en l’altra un bar restaurant en planta baixa i una sala sense ús en planta pis. L’any 1984 va ser restaurat i ampliat interiorment i, a principis del 2015, tant la sala polivalent com el bar restaurant, varen ser totalment rehabilitats.

L’edifici està catalogat com a Bé de Protecció Urbanística (BPU) en què es protegeix la seva volumetria, i és de propietat municipal.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 151

`