Territori

Can Sant Joan

Vicepresidència proposa la creació d'un gran parc urbà a l'antic golf de Can Sant Joan

query_builder   27 setembre 2021 16:00

event_note Nota de premsa

Vicepresidència proposa la creació d'un gran parc urbà a l'antic golf de Can Sant Joan

  • El vicepresident Jordi Puigneró ha donat instruccions a l’INCASÒL per a la creació d’un parc-corredor de biodiversitat entre Collserola i la Serra de Galliners

 

  • S’alliberarien 60 hectàrees de terreny propietat de la Generalitat per crear un pulmó verd de la mà dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí
Projecte Can Sant Joan

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha donat instruccions avui a l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) per a què comenci a treballar, de la mà dels ajuntament de Rubí i Sant Cugat, en la conversió del camp de Golf de Can Sant Joan en un parc-corredor de biodiversitat entre Collserola i la Serra de Galliners. En aquesta línia, la directora de l’INCASÒL, Mercè Conesa, s’ha reunit avui amb les alcaldesses de Sant Cugat, Mireia Ingla, i Rubí, Ana María Martínez, per proposar que els terrenys de l’antic golf de Can Sant Joan esdevinguin parc interurbà. Aquestes 60 hectàrees permetran crear un corredor verd que ajudarà a descongestionar Collserola.

La proposta de l’INCASÒL, basada en els resultats d’un estudi ambiental de la zona, també inclou protegir i recuperar els torrents, potenciar les vies verdes, obrir noves rutes d’accés al parc i destinar un espai a equipaments i a activitat econòmica.

L’INCASÒL disposa de 100 hectàrees de sòl en sistema d’espai lliure i equipament al sector d’activitat econòmica Can Sant Joan on es situa l’antic camp de golf, en els municipis de Rubí i Sant Cugat. Es tracta d’una finca que l’INCASÒL va recuperar-ne la propietat quan la Federació Catalana de Golf va renunciar al dret de superfície d’aquests terrenys l’any 2019.

Després de diverses converses amb els ajuntaments dels municipis afectats per l’ús final que es donarà a aquesta finca, l’INCASÒL ha proposat un projecte mixte que potencia principalment la protecció i recuperació dels valors ambientals de la finca alhora que genera un espai per a equipaments i activitat econòmica. En aquest sentit, l’INCASÒL està desenvolupant estudis per a una transformació important d’aquets terrenys, en sintonia amb la voluntat expressada pels dos municipis afectats, Sant Cugat i Rubí, i mitjançant els instruments de planejament que ho puguin fer realitat.

Així, es proposa un nou parc forestal de unes 60 hectàrees situat entre l’eix de la via verda de Serra de Galliners, la via C-17, el cementiri de Sant Cugat del Vallès i el torrent de la Guinardera. Serà un nou espai lliure públic que obrirà el nucli urbà a l’espai natural de Serra de Galliners i permetrà protegir i recuperar els torrents dels Alous i la Guinardera. També es proposa consolidar l’actual via verda de Serra Galliners i obrir una nova via verda de connexió entre el torrent dels Alous, el cementiri de Sant Cugat, el corredor de Can Fatjó i torrent de Can Domenech i via verda de Bellaterra amb el Campus de la UAB.

1  

Imatges

Plànol projecte

Plànol projecte 295

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 665

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia