Salut

CS

Salut constitueix el Comitè Científic Assessor de la COVID-19 per a l'abordatge de control de la  pandèmia

query_builder   28 setembre 2021 09:00

event_note Nota de premsa

Salut constitueix el Comitè Científic Assessor de la COVID-19 per a l'abordatge de control de la  pandèmia

  • El Comitè, creat a proposta del conseller Josep Maria Argimon, l’integren persones vinculades al coneixement científic de diferents professions i àmbits de treball i actuarà amb independència de criteri
Imatge de membres del Comitè

El Departament de Salut ha constituït el Comitè Científic Assessor de la COVID-19, un òrgan assessor per a l’abordatge d’estratègies de control de la pandèmia a Catalunya que actuarà amb independència de criteri en l’exercici de les seves funcions.

El Departament de Salut i la Secretaria de Salut Pública han treballat els darrers mesos i de manera continuada en contacte amb els diversos experts que hi ha al país a l’hora d’assessorar les diferents accions de control de la pandèmia. Per tal de constituir formalment aquest Comitè Assessor, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha decidit fer un pas més i aprovar la creació d’aquest Comitè.

El Comitè Científic Assessor de la COVID-19, actuarà com a òrgan d’assessorament tècnic, d’acord amb el seu coneixement científic, en la determinació de les estratègies de control de la COVID-19 del Departament de Salut i emetrà recomanacions i propostes sobre l’abordatge de la problemàtica que la pandèmia planteja.

Estarà format per un mínim de 20 i un màxim de 35 membres d'entre professionals de reconegut prestigi en el camp de la sanitat, la medicina, les ciències de la salut i les ciències socials, jurídiques i econòmiques. Tots els seus integrants són nomenats per un període de tres anys.

La independència de criteri en el funcionament del Comitè és una garantia de servei de la ciutadania. Per això, la seva composició és prou àmplia per assegurar que puguin contribuir a conformar l’activitat  assessora persones vinculades al coneixement científic des de diferents professions i àmbits de treball.

Per garantir l’operativitat del Comitè, es preveu que, a més d'en sessió plenària, actuï també en comissions de treball. El comitè es reunirà en sessió ordinària, com a mínim una vegada cada trimestre i en sessió extraordinària, sempre que ho requereixi el conseller o consellera de salut o el secretari o secretària de salut pública.

La creació d’aquest comitè s’avé amb els consells de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha assenyalat com a bona pràctica per als governs en la gestió de la pandèmia, el fet de comptar amb un comitè científic assessor de caràcter independent.


Composició del Comitè Científic Assessor de la COVID-19

Presidència: Magda Campins Martí, cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Secretària:  Montserrat Martinez Marcos (Secretaria Salut Pública)

Vocals

  1. Daniel Prieto-Alhambra, catedràtic de Farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford.
  2. Sílvia de Sanjose Llongueras, presidenta del Grup Col·laboratiu Multidiscipinari per al Seguiment Científic de la COVID-19 (GCMSC). Consultora NCI US.
  3. Julià Blanco Arbués, lidera el grup de Virologia i Immunologia Cel·lular d'IRSI-CAIXA.
  4. Antoni Plasència Taradach, director general de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Metge consultor del Departament de Salut Internacional de l'Hospital Clínic de Barcelona i professor associat de la Universitat de Barcelona.
  5. Antoni Trilla García, cap del Servei d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic.
  6. Tomàs Pumarola Suñé, cap del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  7. Oriol Mitjà Villar, investigador de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol.
  8. Miquel Pujol Rojo, cap de Secció de Malalties infeccioses de l'Hospital Universitari de Bellvitge.
  9. Clara Prats Soler, professora agregada de la Universitat Politècnica de Catalunya.
  10. Àlex Arenas Moreno, catedràtic de Sistemes Complexes de la Universitat Rovira i Virgili.
  11. Yoseba Cánovas Zaldua, metge de família. Director Equip Atenció Primària Passeig de Sant Joan de Barcelona.
  12. Anna Suy Franch, cap de Secció d'Obstetrícia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.
  13. Anna Forcada Arcarons, gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut i gerent Salut/Salut Catalunya Central (Hospital de Berga).
  14. Jaume Sellarès Sallàs, director i metge en medicina de familia i comunitària de l'EAP Sardenya. Barcelona.
  15. Salvador Macip Maresma, professor associat de la Universitat de Leicester. Professor i investigador de la Universitat Oberta de Catalunya.
  16. Juan Pablo Horcajada Gallego, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar.
  17. Joaquin Lopez-Contreras González, cap Clínic de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  18. Robert Güerri Fernández, cap de secció de Malalties infeccioses de l'Hospital del Mar. Barcelona.
  19. Josep M Jansà López del Vallado, responsable de respostes i operacions d'emergència del Centre Europeu de Prevencio i Control de Malalties.
  20. Alba Vilajeliu Balagué, consultora de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Oficina Regional del Pacífic Occidental. Equip de resposta a la COVID-19.
  21. Begoña Roman Maestre, professora agregada de la Facultat de Filosofia (UB).
  22. Guillem López Casasnovas, economista. Professor de la Universitat Pompeu Fabra.
  23. Antoni Soriano Arandes, metge adjunt de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències Pediàtriques i Investigador Principal del VHIR (Grup de Recerca de la infecció en el pacient pediàtric immunodeprimit). Hospital Universitari Vall d'Hebron.
  24. Albert Bosch Navarro, professor de la Secció Microbiologia, Virologia i Biotecnologia de la Universitat de Barcelona.
  25. Joaquim Sagalès Coma, catedràtic i IRTA-CReSA, investigador a la UAB.
  26. Coral Fernandez Solana, adjunta a la Direcció del DAP Costa de Ponent. Gerència Metropolitana Sud. ICS.
  27. Antoni Sisò Almirall, cap de recerca Consorci d'Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE). Professor del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona. 
  28. Josep Corbella Domenech, periodista de La Vanguardia.
  29. Francesc Fina Avilès, Sistema d'Informació dels Serveis d'Atenció Primària. Direcció Assistencial d’Atenció Primària i a la Comunitat. Institut Català de la Salut.
  30. Jordi Casabona i Barbarà, director científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i el VIH de Catalunya (CEEISCAT).
  31. Benito Almirante Gragera, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
  32. Roger Paredes Derios, cap de Secció del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona.

1  

Imatges

Foto membres

Foto membres 8977

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia