Empresa i Treball

El Buy Catalunya és l'acció comercial més important del sector turístic català

TURISME

El Buy Catalunya tanca amb més de 1.200 entrevistes comercials entre el sector turístic català i operadors internacionals

query_builder   28 setembre 2021 13:39

event_note Nota de premsa

TURISME

El Buy Catalunya tanca amb més de 1.200 entrevistes comercials entre el sector turístic català i operadors internacionals

El Buy Catalunya és l'acció comercial més important del sector turístic català
El Buy Catalunya és l'acció comercial més important del sector turístic català
  • Aquesta acció s’emmarca en el pla de reactivació que Turisme de la Generalitat té en marxa per recuperar part de la demanda internacional
  • Els operadors coneixeran in situ els trams del Grand Tour de Catalunya i l’oferta en turisme esportiu

 

El Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), ha celebrat avui al matí a l’hotel Estival Eldorado de Cambrils una nova edició del Buy Catalunya, la gran trobada comercial del sector on 76 operadors turístics de 12 mercats internacionals de proximitat s’han reunit amb 123 empreses i entitats del sector turístic català per conèixer la seva oferta i posteriorment comercialitzar-la als seus països. Durant la trobada, el director de l’ACT, Narcís Ferrer, ha explicat que en total s’han produït més de 1.200 entrevistes amb l’objectiu de generar negoci entre les entitats catalanes i els operadors turístics convidats. Els mercats internacionals tenen un gran pes en el sector turístic català. L’any 2019, els estrangers van deixar més de 21.300 milions d’euros a casa nostra i van proporcionar més del 85% de la despesa turística.

L’Agència Catalana de Turisme organitza aquesta trobada biennalment. L’any passat s’havia de celebrar una nova edició però la pandèmia va obligar a posposar la data. Pel director de l’ACT, Narcís Ferrer, “enguany té més sentit que mai tornar a impulsar aquesta trobada. Hem viscut un any i mig dolent i crític però estem preparats per remuntar aquest sector”. “Les expectatives són molt altes de cara a l’any 2022; la catalana és una destinació madura que té segments molt ben treballats, com ara l’actiu natura, el cultural, el gastronòmic, l’esportiu o el familiar i això ens permetrà tornar a posicionar-nos com a destinació líder”, ha afegit Ferrer.

Ferrer ha volgut destacar la importància d’aquesta acció promocional perquè des de l’ACT “s’ofereix a les empreses catalanes la possibilitat de comercialitzar el seu producte a centenars d’operadors sense necessitat de desplaçar-se ni de fer grans inversions que moltes d’elles no podrien assumir”.

A més, Ferrer ha assenyalat que el treball constant de les 12 Oficines de Promoció Turística de l’ACT a l’exterior han permès organitzar un Buy Catalunya adaptat a les noves demanades sorgides de la pandèmia ja que, a més de mantenir visible la destinació catalana per posicionar-la en primera línia, des d’aquestes oficines s’ha fet un monitoratge minuciós per conèixer, de cada mercat emissor, les noves tendències. Els operadors turístics participants en aquesta edició procedeixen dels següents mercats: Alemanya, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Irlanda, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, República Txeca i Suècia.

Finalment, el director de l’ACT ha ressaltat que “Catalunya sempre ha estat una destinació líder i capdavantera. Durant aquest últim any i mig, sector públic i privat hem estat treballant de manera cooperada per encarar de la millor manera possible la difícil situació derivada de la covi-19”. Un exemple d’aquesta col·laboració és l’acció duta a terme avui ja que ha comptat amb la participació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Patronat de Turisme  de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona, l’Ajuntament de Cambrils, i Avantgrup.

El Grand Tour de Catalunya i Catalunya és Esport, productes estrella del Buy Catalunya 2021

Un cop acabada la trobada comercial, els operadors turístics han iniciat un viatge per conèixer l’oferta catalana in situ. En aquesta edició, els viatges s’han centrat en el Grand Tour de Catalunya i el turisme esportiu i s’allargaran fins el 30 de setembre.

Pel que fa al Grand Tour de Catalunya es tracta d’un producte turístic en forma de ruta circular que permet recórrer els principals atractius del territori en 5 trams. Els operadors internacionals recorreran els diferents trams començant en una gran ciutat i coneixent els indrets menys coneguts de Catalunya però de gran atractiu. Representa un model turístic sostenible que distribueix els visitants de forma equilibrada per tot el país.

D’altra banda, el turisme esportiu s'ha convertit en els últims anys en un sector estratègic a Catalunya per les seves instal·lacions capdavanteres i per la gran oferta per a realitzar estades esportives, sigui de manera individual o en equip. Els viatges sobre aquesta modalitat de turisme que realitzaran els operadors internacionals inclouen visites a diverses d’aquestes instal·lacions així com activitats.

La iniciativa Buy Catalunya s’emmarca en el pla reStart Europe que Turisme de la Generalitat de Catalunya té en marxa per mantenir i consolidar el turisme i recuperar part de la demanda internacional. El pla està dotat amb més de 6,5 milions d’euros i inclou 30 accions.

En aquest enllaç us podeu descarregar una declaració del director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

2  

Imatges

Imatge del Buy Catalunya, l'acció comercial més important del sector turístic català

Imatge del Buy Catalunya, l'acció comercial més important del sector turístic català 2336

Imatge del Buy Catalunya, l'acció comercial més important del sector turístic català

Imatge del Buy Catalunya, l'acció comercial més important del sector turístic català 2688

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia