Empresa i Treball

SOC

El SOC finança la contractació de joves tutelats i extutelats per la Generalitat per facilitar la seva integració laboral i social

query_builder   29 setembre 2021 09:00

event_note Nota de premsa

El SOC finança la contractació de joves tutelats i extutelats per la Generalitat per facilitar la seva integració laboral i social

Amb un pressupost de 8,5 milions d’euros, es preveu la contractació d’uns 340 joves durant un any a administracions locals, entitats sense ànim de lucre i empreses d’inserció

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) finança per segon any consecutiu la contractació de joves entre 17 i 21 anys que estiguin o hagin estat tutelats per la Generalitat, amb l’objectiu de proporcionar a aquest col·lectiu especialment  vulnerable una experiència professional que li faciliti la transició posterior al mercat de treball ordinari.

El SOC destina a aquesta línia del programa Treball i Formació 8,5 milions d’euros, que permetran a administracions locals, entitats sense ànim de lucre i empreses d’inserció acreditades la contractació d’uns 340 joves durant dotze mesos a jornada completa. Com en totes les línies de Treball i Formació, la subvenció del SOC inclou el contracte però també actuacions de formació transversal (entre 60 i 140 hores) i d’acompanyament per facilitar una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial.

Dins del col·lectiu de les persones joves tutelades i extutelades, el risc d’exclusió social és encara més alt en el cas dels joves migrats sense referents familiars. El procés d'emancipació que haurien de fer amb la majoria d'edat és, a efectes pràctics, molt complicat sense un impuls, ja que a les dificultats d’accés al mercat laboral ja existents per a la gent jove se li han de sumar les traves que troben per a la seva regularització administrativa (necessiten un contracte laboral d’un any de durada a jornada completa per aconseguir el permís de treball).

Així, aquest programa els ofereix la possibilitat de qualificar-se i formar-se per a una professió de futur i alhora regularitzar la seva situació laboral, un fet indispensable per a la integració social. Gràcies a la convocatòria 2020, dotada amb 6,5 milions d’euros, 279 joves van aconseguir una primera oportunitat de treball.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, destaca l’aposta del Departament per continuar i reforçar aquest programa davant del bon funcionament de la convocatòria de l’any passat: “El paper de les administracions és garantir la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania, especialment d’aquelles persones que s’han trobat o que parteixen d’una situació més vulnerable, com és el cas dels infants, adolescents i joves tutelats. Facilitar-los l’accés a una feina de qualitat, a formar-se i qualificar-se professionalment i, sobretot, acompanyar-los en aquest procés d’aprenentatge personal i laboral és la millor manera d’apoderar-los perquè puguin desenvolupar el seu projecte vital”.

 En paraules de Torrent, "sense dret al treball, la integració social és impossible, i aquesta és la dramàtica situació a la qual es veuen abocats molts joves migrats sols quan arriben a la majoria d’edat. Per això, demanem al govern de l’Estat que d’una vegada per totes modifiqui la normativa d’estrangeria perquè aquests joves obtinguin el permís de treball, com qualsevol persona de la seva edat". I ha reblat: “Només aconseguirem ser una societat del tot justa i cohesionada quan totes les persones tinguem els mateixos drets i deures, sense deixar ningú enrere”.

La convocatòria d’aquesta línia del programa Treball i Formació es va publicar ahir al DOGC, de manera que les entitats locals, socials i empreses d’inserció interessades a sol·licitar la subvenció tenen de termini deu dies hàbils a partir d’avui. Els joves hauran d’estar contractats, a tot tardar, el dia 10 de desembre de 2021.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia