Empresa i Treball

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, durant la presentació dels ajuts

INDÚSTRIA

ACCIÓ destina un milió d'euros a l'impuls de projectes d'innovació disruptiva

query_builder   1 octubre 2021 10:30

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

ACCIÓ destina un milió d'euros a l'impuls de projectes d'innovació disruptiva

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, durant la presentació dels ajuts
El secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, durant la presentació dels ajuts
  • Es tracta d’una nova línia d’ajuts directes de fins a 15.000 euros per projecte, que té per objectiu activar la disrupció a les empreses, grans corporacions i startups
  • S’ha anunciat en el marc de l’acte Exponential Day #3 d’ACCIÓ, una jornada per conèixer les tendències transformadores dels models de negoci actuals, que ha comptat amb més de 1.000 inscrits
  • També s’han presentat els Catalonia Exponential Leaders, 16 empreses que s’han reinventat per fer front als nous reptes derivats de les noves tecnologies, la COVID-19 o el canvi climàtic

 

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, destinarà un milió d’euros per tal d’accelerar els processos d’innovació disruptiva a les empreses catalanes. Es tracta d’una nova línia d’ajuts directes, de fins a 15.000 euros per projecte, que té per objectiu activar el concepte de la disrupció a les empreses, grans corporacions i startups.

Els ajuts per a projectes de noves iniciatives disruptives donaran suport a tres tipologies de projectes, amb una intensitat del finançament del 100%, que potenciaran la creació i desenvolupament d’idees disruptives d’empreses de més de dos anys de vida. A més, també s’ajudarà les startups de màxim 8 anys de vida a contrastar i corroborar, amb companyies consolidades, la viabilitat del seu projecte.

La nova línia d’ajuts, que beneficiarà una seixantena d’empreses, s’ha presentat en el marc de l’acte Exponential Day #3, referent en termes de disrupció i transformació empresarial a Catalunya i organitzat aquest divendres per ACCIÓ. La jornada ha comptat amb més de 1.000 inscrits i s’ha focalitzat en explicar la disrupció, entesa com la transformació que viuen els models de negoci actuals, a causa de la irrupció de nous reptes a la societat, com les tecnologies exponencials, la COVID-19 o el canvi climàtic.

Durant la presentació dels ajuts, el Secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha remarcat que “la innovació avui és disruptiva, de forma que deixa obsolet allò que existia abans”. En aquest sentit, Castellanos ha assegurat que “és necessari que les empreses es qüestionin el seu model de negoci, s’imaginin nous escenaris que encara no existeixen i accelerin la seva transformació perquè es converteixin en invencibles”.

Així, “per tal de fer possible aquesta transformació, el Govern posa a disposició de les empreses estratègies i eines, com l’Exponential Day #3 o els ajuts a la disrupció, per captar i aprofitar les oportunitats que el nou context ofereix”, ha destacat el secretari.

Exponential Day #3, el punt de trobada de les empreses catalanes més disruptives

L’Exponential Day #3 s’ha celebrat per segon any consecutiu en format virtual. La ponència principal ha anat a càrrec d’Alexander Osterwalder, inventor del Business Model Canvas, cofundador de la consultora Strategyzer.com i autor del llibre ‘The Invincible Company’.

Posteriorment, s’han donat a conèixer els serveis d’Innovació Disruptiva d’ACCIÓ, que ajudaran a les empreses en el seu procés de reinvenció, i les 16 empreses que han estat escollides dins els Catalonia Exponential Leaders, com a referents de la disrupció a Catalunya.

Les 16 Catalonia Exponential Leaders destacades enguany són Vottun, Qilimanjaro Quantum Tech, Bimetrics, Sateliot, Venvirotech, Honext, Peptomyc, Nostrum Biodiscovery, Humanitcare, Zyrcular Foods, Heura, Natural Machines Iberia, SEAT:CODE, Advanced Air Mobility, Premium i X1 Wind.

Catalonia Exponential Leaders és un nou programa d’ACCIÓ obert a qualsevol empresa catalana que tingui un projecte disruptiu, a mitjà termini, en algun camp rellevant pel futur de la societat. L’objectiu és identificar i difondre idees transformadores per fomentar que altres empreses emprenguin projectes similars. A la primera edició del programa, 180 empreses han formalitzat la seva candidatura i 16 han acabat sent les escollides com a referents de la disrupció a Catalunya, d’acord amb uns criteris de valoració basats en el potencial impacte de la proposta, el seu alineament amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible o l’aportació diferencial capaç de generar un nou mercat, entre altres.

Quatre de les 16 empreses seleccionades han participat a l’Exponential Day #3 per explicar la idea disruptiva que han desenvolupat. Així, l’empresa Qilimanjaro ha compartit el seu projecte per democratitzar l’accés de la computació quàntica a l’ecosistema empresarial; Zyrcular Foods ha mostrat una nova línia de negoci sostenible basada en la producció de la proteïna alternativa per donar resposta als nous hàbits alimentaris; SEAT ha donat a conèixer el recent centre de desenvolupament de software (SEAT:CODE), que ha creat per impulsar la mobilitat del futur i Advanced Air Mobility ha presentat una idea d’aerotaxi elèctric per a desplaçaments curts, amb una autonomia de dues hores de vol a un cost assequible.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia