Igualtat i Feminismes

Nomenament de la Subdirecció de Prevenció i Sensibilització

Igualtat i Feminismes consolida la seva estructura amb el nomenament de la Subdirecció de Prevenció i Sensibilització

query_builder   1 octubre 2021 11:46

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes consolida la seva estructura amb el nomenament de la Subdirecció de Prevenció i Sensibilització

  • La Secretaria de Feminismes continua aprofundint en la igualtat incidint en la prevenció de les violències masclistes i amb actuacions dirigides als homes
  • Rubèn Sánchez Ruiz és el nou subdirector de Prevenció i Sensibilització, el qual compta amb una llarga trajectòria acadèmica i professional en els seus àmbits d’actuació
Rubèn Sánchez Ruiz, subdirector de Prevenció i Sensibilització.
Rubèn Sánchez Ruiz, subdirector de Prevenció i Sensibilització.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha nomenat Rubèn Sánchez Ruiz com a subdirector de Prevenció i Sensibilització, adscrit a la Secretaria de Feminismes. Aquest nomenament tanca l’equip d’aquesta secretaria i es fa efectiu amb la voluntat de continuar aprofundint en la igualtat entre homes i dones, tot promocionat i protegint els drets humans. “Treballarem de forma incansable per aconseguir un país lliure de violències masclistes, des de la prevenció i conscienciació, fins que caiguin tots els pilars del patriarcat, com ho és la masculinitat tradicional hegemònica” ha subratllat el nou subdirector, Rubèn Sánchez Ruiz.

Una Subdirecció per trencar amb estructures masclistes

La Subdirecció de Prevenció i Sensibilització, depenent de la Direcció General per a l’Erradicació de les Violències Masclistes de la Secretaria de Feminismes, té per objectiu dissenyar, implementar i avaluar les actuacions per a la prevenció de les violències masclistes, així com fomentar l’aplicació de recomanacions internacionals i nacionals de tractament de les violències masclistes en àmbits específics. La subdirecció posarà especial atenció els mitjans de comunicació i les xarxes socials com a altaveus de missatges que, en alguns casos, contribueixen a perpetuar les estructures masclistes perquè, tal i com ha assegurat el subdirector Sánchez, “els mitjans de comunicació i les xarxes socials són agents socialitzadors i, per tant, cal que se sumin a la conscienciació i prevenció de les violències masclistes”.

Actuacions dirigides als homes

D’altra banda, entre les funcions de la subdirecció també hi ha la de dissenyar, implementar i avaluar actuacions per a detecció de violències masclistes, de forma transversal, i plantejar actuacions dirigides als homes i altres poblacions específiques amb l’objectiu d’erradicar aquest tipus de violències. “Els homes hem de posar-nos les piles ja, responsabilitzar-nos de les nostres conductes i actituds abusives, renunciar als privilegis masclistes, potenciar la cultura dels afectes i les cures, abraçant els feminismes”, ha apuntat Sánchez.

Una trajectòria amb perfil de base

El subdirector de Prevenció i Sensibilització, Rubèn Sánchez Ruiz, és llicenciat en Psicologia, per la Universitat de Barcelona i diplomat de postgrau en Gènere i Igualtat d’Oportunitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. En l’àmbit professional, ha treballat fins al seu nomenament al Servei de Mediació i Assessorament Tècnic del Departament de Justícia, i fins el 2019, a l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte.

Sánchez és formador en matèria de violències masclistes, masculinitats antipatriarcals, atenció a les víctimes de delictes violents, autodefensa emocional i victimització secundària amb universitats i diverses institucions públiques. Sánchez també és col·laborador i activista en associacions relacionades amb la cultura, la diversitat funcional intel·lectual i la defensa dels drets humans. També ha dut a terme col·laboracions en investigacions sobre violències masclistes, com l’informe d’Amnistia Internacional sobre la intervenció en casos de Violència Sexual a Catalunya, el 2018.

1  

Imatges

Rubèn Sánchez Ruiz, subdirector de Prevenció i Sensibilització.

Rubèn Sánchez Ruiz, subdirector de Prevenció i Sensibilització. 93

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia