Educació

Foto reunió

El conseller d'Educació i la ministra d'Educació d'Andorra es reuneixen per enfortir els vincles entre els dos governs en matèria educativa

query_builder   1 octubre 2021 16:50

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació i la ministra d'Educació d'Andorra es reuneixen per enfortir els vincles entre els dos governs en matèria educativa

  • Ha estat a Esterri d’Àneu, on han inaugurat conjuntament les VIII Jornades per a l’excel·lència
Fotografia reunió

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, Ester Vilarrubla, han destacat la voluntat de continuar enfortint vincles entre els dos governs en matèria educativa. Així ho han expressat en posterioritat a la reunió que han mantingut avui a Esterri d’Àneu.

 

Gonzàlez-Cambray i Vilarrubla, durant la reunió, han aprofundit en alguns dels projectes comuns entre els dos territoris, com ara la immersió lingüística: “Hem pogut posar en comú alguns dels temes i veure com podem trobar la manera d’aprendre els uns dels altres. Hi ha un àmbit molt important, el tema lingüístic del català a les escoles, que és molt important per nosaltres i també pel govern andorrà, i hem intercanviat opinions sobre el català als centres educatius”.

 

Durant la reunió també s’ha tractat aspectes com el currículum i la formació professional, i s’han emplaçat a continuar col·laborant conjuntament en aquestes i d’altres matèries educatives. El titular d’Educació ha manifestat que “el govern andorrà té una feina feta de fa anys en l’àmbit curricular, i des de Catalunya creiem que aquest és un dels principals reptes del nostre sistema educatiu: adaptar el currículum a les necessitats dels nostres joves i infants per tal que puguin adquirir les competències per prendre les millors decisions al llarg de la seva vida”. De la seva banda, la ministra Ester Vilarrubla ha destacat que "l’educació no té fronteres i que de ben segur que podem aprendre de les fortaleses de l’altre per millorar".

Foto jornades

Posteriorment, el conseller i la ministra han inaugurat les VIII Jornades per a l’excel·lència, enguany sota el títol de “L’educació, la clau del futur”. L’objectiu de les jornades és aportar a l’Alt Pirineu noves visions en la recerca de l’excel·lència com a eina de treball. Un esdeveniment que vol ser una referència per als professionals que aspirin a la millora continua i al perfeccionament professional per obtenir els millors resultats.

 

Enguany, les jornades s’apropen a l’educació des de diferents perspectives. Així, s’han posat sobre la taula alguns dels models educatius més reconeguts, s’ha debatut sobre l’estat actual del sector al Pirineu i s’ha parlat, entre altres temes, del paper dels valors en l’aprenentatge.

 

El conseller i la ministra han dut a terme els parlaments d’inauguració, i a continuació s’ha celebrat una taula rodona a càrrec del catedràtic de Filosofia i ex-eurodiputat Josep-Maria Terricabras; la catedràtica emèrita de Sociologia  especialitzada en Feminisme i Coeducació Marina Subirats; i el catedràtic de sociologia especialitzat en Educació i Relacions Intergeneracionals Fidel Molina-Luque.

 

 

1 d’octubre de 2021