Direcció General de Comunicació

AQuAS

El Govern nomena Xavier Bayona i Huguet director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya

query_builder   5 octubre 2021 14:22

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Xavier Bayona i Huguet director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya

  • El nou director de l’AQuAS ha estat seleccionat, per primera vegada, mitjançant una convocatòria oberta i pública

El Govern ha nomenat Xavier Bayona i Huguet com a nou director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut.

El nou director de l'AQuAS ha estat seleccionat, per primera vegada, mitjançant una convocatòria oberta i pública per valorar els mèrits i les capacitats professionals de les persones candidates sota els principis de transparència, igualtat, mèrit, capacitat i idoneïtat. Aquest procediment té l’objectiu de professionalitzar la gestió pública en els nivells de direcció i va ser introduït en els Estatuts de l’AQuAS en la modificació que el Govern va aprovar a finals del 2020.

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat l’any 1966, Xavier Bayona ha estat fins ara director dels Equips d'Atenció Primària (EAP) Gornal i Bellvitge de la Direcció d'Atenció Primària Costa de Ponent de l'Institut Català de la Salut. També ha desenvolupat diversos càrrecs de direcció i gestió d'altres EAP a les àrees de Costa de Ponent, Metropolitana Nord, Catalunya Central i Barcelona.

És metge especialitzat en medicina familiar i comunitària, amb molts anys d’experiència en la gestió de l’atenció primària de salut. També compta amb formació en alta direcció d’institucions sanitàries per les principals escoles de negoci. En aquest sentit, va cursar Alta Direcció d’Institucions Sanitàries a l’IESE el 2016 i un Màster en Direcció d’Institucions Sanitàries a la UAB el 2004.

Actualment és vocal de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i coordinador del grup de treball de gestió i gestió clínica de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària-CAMFiC
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia