Drets Socials

Compareixença al Parlament de la consellera de Drets Socials

La consellera Cervera proposa la revisió i actualització de la Llei de Polítiques de Joventut

query_builder   5 octubre 2021 18:08

event_note Nota de premsa

La consellera Cervera proposa la revisió i actualització de la Llei de Polítiques de Joventut

  • La titular de Drets Socials anuncia la convocatòria de la Comissió interdepartamental de Polítiques de Joventut per avançar en la construcció conjunta d’un nou projecte de reconnexió amb la joventut
Compareixença al Parlament de la consellera Violant Cervera

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha reivindicat que “un país que no inverteix en el seu jovent no té futur” i ha assegurat que “si volem un model de progrés, benestar i sostenible en tots els aspectes, aquest ha de posar els joves al centre i garantir-los unes bones trajectòries vitals i unes condicions de vida dignes”. Per aquesta raó, Cervera ha proposat la revisió i actualització de la Llei de Polítiques de Joventut que, complerts els 11 anys des de la seva aprovació, “ha de donar resposta a noves realitats, incorporant la perspectiva de joventut a totes les polítiques de la Generalitat”.

En la seva intervenció durant una interpel·lació al Parlament, la consellera de Drets Socials ha explicat la realitat complexa que han viscut els joves la darrera dècada, després de la crisi de 2008 i que s’ha vist aguditzada a causa de la pandèmia. En aquest sentit, ha afirmat que “aquesta situació ens emplaça a revisar i repensar en profunditat el projecte que tenim per la gent jove del país i en quines polítiques concretes ho traduïm”.

La consellera ha anunciat la convocatòria de la Comissió Interdepartamental de Polítiques de Joventut per “aprofundir, repensar i actualitzar aquest òrgan, amb la idea d’avançar en la construcció conjunta d’un nou projecte de reconnexió amb els joves del país”. Per assolir aquesta fita, la titular del departament de Drets Socials ha remarcat la importància de la presència del Govern, de les administracions locals i dels diferents agents institucionals i socials de la joventut del nostre país dins de la comissió.

Cervera ha desgranat les diferents actuacions que es realitzen des dels departaments de la Generalitat per a donar resposta a les problemàtiques de la gent jove. En relació a les competències del Departament de Drets Socials, ha apuntat que el principal objectiu és “facilitar l’accés i el manteniment de l’habitatge a la gent jove”. Sobre aquest aspecte, una de les línies de treball és reforçar els mecanismes d’ampliació dels parcs públics i de l’habitatge de lloguer social i assequible, a través de diverses mesures com la mediació de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social (XMLS); la construcció d’edificis amb espais d’ús compartit o col·laboratiu; i que el col·lectiu jove rebi una especial protecció en el sistema de prestacions socials en matèria d’habitatge.

Finalment, la consellera ha agraït i reconegut l’esforç de tots els joves, els quals “malgrat trobar unes condicions sovint adverses i que han estat accentuades durant els mesos de pandèmia, continuen exhibint un compromís inqüestionable”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia