Cultura

Cartell

Demà s'estrena el 'El retorn, la vida després de l'ISIS', el Documental del Mes d'octubre, subtitulat en català

query_builder   6 octubre 2021 09:58

event_note Nota de premsa

Demà s'estrena el 'El retorn, la vida després de l'ISIS', el Documental del Mes d'octubre, subtitulat en català

DOC MES OCTUBRE

El cicle Documental del Mes ha programat per a l’octubre El retorn, la vida després de l'ISIS, que s’exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 40 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 8 del País Valencià i, en línia, 8 sales virtuals de Catalunya. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. Amb aquesta, les sales de cinema han estrenat durant aquest any 2021, 57 pel·lícules doblades i/o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura. L'estrena a Barcelona serà demà, 7 d'octubre,  a les 19.30 hores als Cinemes Girona on, després de la projecció,  s’obrirà un col·loqui amb la directora, Alba Sotorra, i també Júlia Parés i Mar Garró, de l'equip del film.

Les dones occidentals que van marxar a Síria per lluitar al costat d’Estat Islàmic es van trobar una realitat ben diferent de la que prometia la propaganda. Mentre descobrien l’esclavitud en ple segle XXI, eren criminalitzades pels mitjans de comunicació. Quan han pretès tornar, les autoritats dels seus països d’origen se n’han desentès i només deixen retornar els fills, sense les mares. Queden atrapades entre el seu passat a ISIS i el penediment.

La directora catalana Alba Sotorra ha accedit al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria. Ha seguit durant dos anys les vides de la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Nawal i la Kimberly i ofereix un retrat incòmode que ajuda a entendre la crueltat, l’abús i la misogínia que han viscut. La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

Trobareu tota la informació actualitzada a la pàgina de Cinema en català de la Secretaria de Política Lingüística, amb informació de les sales de projecció. En aquest altre enllaç, hi podreu veure un tràiler del documental

 

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d’exhibició. L’any 2021, la línia de subvencions per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d'estrena en sales d'exhibició està dotada amb 2.705.000 euros. Són beneficiàries d’aquestes subvencions les empreses de distribució cinematogràfica que realitzen el doblatge o la subtitulació en català de llargmetratges en versió original en llengua no oficial a Catalunya. L’any 2020 s’han doblat o subtitulat en català més de 1.700 continguts audiovisuals amb el suport de la Política Lingüística.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia