Empresa i Treball

EMT

TURISME

La Generalitat crea un carnet que identifica de forma personal els guies habilitats

query_builder   8 octubre 2021 11:00

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat crea un carnet que identifica de forma personal els guies habilitats

  • La iniciativa és fruit d’un treball conjunt amb les associacions de guies de Catalunya

 

  • El carnet inclou un codi QR que permet comprovar la legitimitat del document

 

El Departament d’Empresa i Treball, a través de la Direcció General de Turisme (DGT), ha posat a disposició el nou carnet oficial que permet identificar amb més claredat els guies de turisme habilitats per la Generalitat de Catalunya. 

Estar en possessió d’aquesta identificació indica que la Generalitat ha validat que aquella persona compleix uns requisits específics: implica la professionalitat del guia de turisme, una major qualitat en el desenvolupament de l’activitat i la seguretat que la persona que l’ostenta compleix uns estàndards en l’exercici de l’activitat.

Aquesta nova identificació, que ja ha entrat en vigor, s’emet en format electrònic pkpass i es pot descarregar als dispositius mòbils mitjançant aplicacions wallet. El carnet inclou nom, cognoms, DNI, número d'inscripció al registre de Turisme de la Generalitat, els dos idiomes principals que parla i la marca de la destinació Catalunya. A més, seguint els estàndards corporatius de totes les noves identificacions de la Generalitat de Catalunya, incorpora un codi QR que permet comprovar la legitimitat del document, oferint una major seguretat de la veracitat del mateix enfront a possibles falsificacions i casos de suplantació. Opcionalment, es pot incloure també una fotografia per reconèixer més fàcilment el professional que duu a terme l’activitat de guiatge. Així mateix, el nou carnet s’emet en format físic per afavorir la visibilització dels guies oficials. D’aquesta manera, permet als professionals que desenvolupen l’activitat de guia exhibir-lo en tot moment per tal de ser identificats tant per les persones que controlen els accessos als museus i monuments com pels clients.

El carnet ha estat dissenyat en consens amb les dues associacions de guies de turisme de Catalunya (Associació de Guies de Turisme de Catalunya-AGUICAT i l’Associació Professional de Guies Turístics de Catalunya-APIT).

Qualitat i valor afegit

A Catalunya, l’activitat de guia de turisme és de lliure prestació en compliment de la directiva de serveis de la Unió Europea. Amb l’objectiu de preservar i difondre la cultura i el patrimoni català, la Generalitat de Catalunya va aconseguir que per desenvolupar l’activitat de guia de turisme a l’interior dels monuments declarats Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i dels museus inscrits al Registre de Museus de Catalunya s’ha de disposar de l’habilitació corresponent, atorgada o reconeguda per l’Administració de la Generalitat.

Aquesta actuació persegueix contribuir a un model turístic que garanteixi la qualitat de manera constant i revisada en benefici del consumidor posant en valor la feina dels guies a Catalunya, una tasca que millora el servei ofert al turista, que li aporta més garanties i que permet dotar les experiències turístiques de més valor afegit.

La normativa turística catalana preveu sancions per aquelles persones que no tenen carnet oficial i porten grups a l’interior de museus i monuments on per exercir l’activitat cal disposar d’ una habilitació. Així mateix, la falsificació de carnets és un delicte penal.

Tràmit simplificat

Recentment, el procediment per obtenir l’habilitació per desenvolupar aquesta activitat a Catalunya s’ha simplificat. Les persones interessades, en qualsevol moment, poden obtenir aquesta habilitació mitjançant la presentació d’una declaració responsable davant l’Oficina de Gestió Empresarial a través d’aquest enllaç. Per a aquells guies que ja disposen del carnet i només l’han d’actualitzar disposen fins el 29 de juny de 2022 per fer-ho i poden sol·licitar-lo aquí.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

1  

Imatges

Fotografia del carnet

Fotografia del carnet 2114

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia