Esport

sge

El Govern reforça la reactivació esportiva a Catalunya amb una nova injecció d'11,6 milions d'euros per a federacions i consells esportius

query_builder   8 octubre 2021 10:47

event_note Nota de premsa

El Govern reforça la reactivació esportiva a Catalunya amb una nova injecció d'11,6 milions d'euros per a federacions i consells esportius

  • Les federacions esportives rebran 7,8 milions i els consells esportius, 3,8 milions, en el marc de la convocatòria de subvencions pluriennals per donar suport a la seva activitat

 

  • Al llarg del 2021, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física haurà destinat un total de 13,9 milions a les federacions, i 6,15 als consells esportius, xifres un 46% i un 23% superiors a les del 2020

 

sge

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) continua reforçant la reactivació del teixit esportiu català i agilitzant-hi l’arribada de més recursos en un context marcat encara pels efectes de la pandèmia de la Covid-19. Així, el Govern injectarà una nova partida d'11,6 milions d’euros per donar suport a l’activitat realitzada per les federacions i els consells esportius un cop aixecades les restriccions de la pandèmia.

Amb aquest objectiu i per fer costat al sector en la reactivació de l’activitat, el Govern destinarà, en primer lloc, 7,8 milions d’euros a les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions per al desenvolupament fet durant la temporada 2020-21 dels següents programes de promoció, competició i alt rendiment:

  • Suport per a l'organització d'activitats esportives no internacionals.
  • Suport per a la participació en activitats esportives no internacionals.
  • Suport per a la promoció de l'esport.
  • Suport a l'organització i participació en competicions internacionals i a la projecció internacional.
  • Suport a les entitats federades o membres d'una unió esportiva de clubs i associacions.
  • Suport al Programa d'alt rendiment esportiu (Programa ARC).

Si s’afegeix aquesta nova injecció econòmica als 6,1 milions rebuts en ajuts extraordinaris Covid durant aquest any per pal·liar els efectes de l’ajornament o la suspensió des competicions (van beneficiar un total de 67 federacions), les federacions del país hauran rebut aquest 2021 un total de 13,9 milions d’euros, una xifra un 46 per cert superior a la de l’any 2020.

En segon lloc, i pel que fa als consells esportius, aquests ens rebran 3,8 milions d’euros per contribuir al desenvolupament dels programes d'esport escolar següents: Suport a la gestió dels consells esportius, Suport al desenvolupament del Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE), Suport al desenvolupament dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i Suport al desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar (EBE).  El Govern també dotarà aquest 2021 de més recursos els consells esportius respecte l’any passat, ja que a banda d’aquests 3,8 milions de la subvenció ordinària, aquestes entitats es van repartir 2,35 milions d’euros en ajuts extraordinaris Covid, de manera que hauran rebut de l’executiu català 6,15 milions, un 23 per cent més que l’any 2020.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el ferm compromís del Govern de fer costat al sector davant les afectacions econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19, i d’ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.

“L’esport és part de la solució per sortir més forts de la pandèmia. Té un component saludable, de cohesió social i de benestar molt necessaris per reactivar el país i afrontar el futur. Volem fer de l’esport un pilar del país, i en el context que vivim, aquest aposta és més forta que mai”, assegura la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

La voluntat de la SGEAF és obrir en els propers mesos més vies de suport econòmic al teixit esportiu i repensar el sistema de finançament al sector. 

Altres ajuts econòmics durant el 2021

La SGEAF, mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE), ha estat donant suport econòmic a les entitats esportives durant aquest any a través d’altres convocatòries i partides. Així, cal recordar que està fent efectius els 13.986.000 euros a les entitats gestores d’instal·lacions esportives afectades durant aquest 2021 per la pandèmia de la Covid-19. Fins al moment, s’han transferit més de 12,3 milions. Per aquest mateix concepte, a principis del 2021 es va col·laborar amb 19,8 milions d’euros amb els gestors d’instal·lacions esportives a Catalunya per compensar la suspensió de l’obertura al públic motivada per les mesures restrictives de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

D’altra banda, aquest estiu el CCE també va abonar la bestreta de la subvenció nominativa per un import de 635.000 euros a l’entitat Volta Ciclista Associació Esportiva per a l’organització de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.

A més, el Govern destinarà 750.000 euros per garantir la participació de clubs catalans en competicions d'esport femení de la màxima categoria estatal, per una banda, i la participació de clubs catalans en competicions internacionals oficials (programa Catalunya al Món), de l’altra.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia