Territori

Noves paraallaus

Finalitza la instal·lació de les noves paraallaus a l'aparcament de l'estació d'esquí de Tavascan, a Lladorre

query_builder   11 octubre 2021 11:30

event_note Nota de premsa

Finalitza la instal·lació de les noves paraallaus a l'aparcament de l'estació d'esquí de Tavascan, a Lladorre

  • Les barreres, amb un cost de 626.000 euros, permetran evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres, que arriben a afectar l’aparcament, situat a la cota 1.805
Paraallaus de Tavascan

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha finalitzat la col·locació de noves barreres paraallaus al talús de l’aparcament de l’anomenada Pleta del Prat, a l’estació d’esquí de Tavascan. Els treballs, que van començar el passat mes de juny, han comportat una inversió de 626.000 euros i permeten millorar la seguretat d’aquesta part de l’estació, el funcionament de la qual es veu afectat periòdicament per allaus de diversa importància.

Aquesta zona es troba actualment protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 a 1.915 metres, que eviten el desencadenament d’allaus des de les cotes superiors. L’actuació que ara ha finalitzat permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres i que arriben a afectar l’aparcament, situat a la cota 1.805 metres.

El director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins; el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, i l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, visitaran les barreres demà dimarts, 12 d’octubre, a les 10 hores.

Estació d’esquí de Tavascan

L’estació d’esquí i activitats de muntanya de Tavascan es troba situada al municipi de Lladorre. De Lladorre a la Pleta del Prat s’accedeix per una carretera asfaltada de prop de 10 km de llargada i que passa per l’embassament de Graus i posteriorment per Quanca. L’estació disposa d’una zona situada a la Pleta del Prat per a la pràctica dels esports d’hivern i activitats de muntanya com l’esquí nòrdic i l’alpí.

Durant l’hivern, l’estació de muntanya dona feina (refugi, estació, transport, monitors) a unes 30 persones, la majoria veïns del municipi de Lladorre i rodalies. A peu de pistes, el refugi té una capacitat de 50 places, amb un servei de restauració i lloguer de material.

 

1  

Imatges

Noves barreres paraallaus

Noves barreres paraallaus 328

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 447