Cultura

Fas 6 anys

La 6a edició de la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre' arriba a més de 75.000 infants catalans

query_builder   11 octubre 2021 14:14

event_note Nota de premsa

La 6a edició de la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre' arriba a més de 75.000 infants catalans

  • Té com a objectiu estimular els hàbits de lectura dels petits lectors
  • Hi participen 429 llibreries d’arreu del territori català
FAs 6 anys

La campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre, que enguany arriba a la seva sisena edició, permetrà que els 75.327 infants catalans que aquest any 2021 fan 6 anys rebin a casa una targeta que podran bescanviar pel llibre infantil que més els agradi a la llibreria més propera, sempre amb l’assessorament del llibreter i d’acord amb els seus gusts personals. Ho podran  fer entre el 15 d’octubre i el 30 de novembre, i en cas que l’import del llibre triat sigui superior al valor de la targeta (13 euros), la persona que acompanyi l’infant haurà d’abonar la diferència de preu.

“Fas 6 anys. Tria un llibre” vol estimular la creació d’hàbits de lectura entre els infants de 6 anys i té com a objectiu principal que els nens descobreixin les llibreries amb un acompanyant adult i que aprenguin a donar valor als llibres. Es tracta d’una campanya del Gremi de Llibreters que compta amb el suport del Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). En total, s’hi han adherit 429 llibreries de tot el territori català, incloent establiments independents i llibreries de grans cadenes que tenen diversos punts de venda a diferents ciutats de Catalunya.

En aquesta edició, a més, s’ha renovat l’acord amb l’ONCE per tal d’adaptar la targeta al sistema braille de lectura i escriptura tàctil, de manera que els infants amb discapacitat visual també puguin adquirir el seu llibre. 

Èxit en la darrera edició
L’any 2020, la campanya va arribar a 76.064 infants de 6 anys de tot Catalunya, dels quals 37.481 –un 49,3%— van bescanviar la seva targeta per un llibre infantil. La dada percentual de nens i nenes participants va ser la més alta des que es va iniciar la campanya, l’any 2016.

L’any 2020 també va créixer el nombre de llibreries participants (de 383 el 2019 a 428 el 2020), En concret, 309 de les llibreries participants en la campanya del 2020 estaven situades a Barcelona; 49, a Girona; 39 a Tarragona i 31 a Lleida. L’any 2019, a Barcelona van participar 288 llibreries, 38 a Girona, 29 a Lleida i 28 a Tarragona. És important destacar, a més, que el nombre de llibreries participants a ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ s’ha duplicat en relació a 2016, el primer any en què es va dur a terme la campanya, quan van ser 200 les llibreries que s’hi van adherir.

També van augmentar el nombre d’editorials que van comercialitzar els seus llibres —un total de 431; és a dir, 67 més que en l’edició anterior de la campanya— i el percentatge d’exemplars venuts en català. En concret, un 71% dels 7.000 llibres que van triar els infants van ser en català, front al 28,6% en castellà i el 0,2% en altres llengües.

A més del suport del Departament de Cultura,Fas 6 anys. Tria un llibre” també compta amb la col·laboració del Departament d’Educació, l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Per part del sector editorial, també col·laboren en la campanya el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia